search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:57
MENU CLOSE

Απολογία Μαυρίδη στη δίκη Siemens: Δεν διακίνησα χρήματα για παράνομες πληρωμές

17.10.2018 15:59
Συμβουλή Μαυρίδη στον Μητσοτάκη για τον Ανασχηματισμό: Όχι στους τηλεοπτικούς αστέρες - Media

 

Τα χρήματα που κατηγορείται ότι διακίνησε μέσω του τραπεζίτη Ζαν Κλοντ Όσβαλντ προορίζονταν για πληρωμές συμβούλων που είχαν εκπονήσει μελέτες για τον τρόπο λειτουργίας των αγορών στην Αρμενία ή τη Νότια Αφρική ή για άλλες νόμιμες υποχρεώσεις της εταιρείας, υποστήριξε κατά την απολογία του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, ο πρώην γενικός διευθυντής της Siemens Ελλάς, Πρόδρομος Μαυρίδης.

«Τι να έκανα κύριε πρόεδρε; Σε αυτές τις χώρες με έστελναν να βολιδοσκοπώ», δήλωσε και πρόσθεσε; «Αρνούμαι την κατηγορία. Δεν δωροδόκησα κρατικό υπάλληλο. Δεν διακίνησα χρήματα για παράνομες πληρωμές, παρά μόνο για νόμιμους σκοπούς της εταιρείας».

Η δίκη είναι για την υπόθεση της σύμβασης «8002» με τον ΟΤΕ το 1997 για την ψηφιακοποίηση των κέντρων του.
Επιπλέον, ο Π. Μαυρίδης υπερασπίστηκε τη συμφωνία, τονίζοντας δεν προκύπτει ζημία για τον ΟΤΕ. Ωστόσο, μίλησε για ένα «γιγαντιαίο πρόγραμμα», το οποίο ήταν επωφελές «χρηματοοικονομικά» για τον οργανισμό. Στη συνέχεια, σημείωσε ότι η τότε διοίκηση της γερμανικής εταιρείας, που ήταν απερχόμενη το διάστημα εκείνο, «το έδωσε, σκοτώνοντας τις τιμές».

Ακόμη, υπογράμμισε πως η επαγγελματική σχέση του με την Siemens ξεκίνησε δύο χρόνια αφού είχε υπογραφεί η σύμβαση «8002».
Τέλος, ο Πρόδρομος Μαυρίδης επικαλέστηκε με την έναρξη της απολογίας του αποφάσεις της ελβετικής και της γερμανικής Δικαιοσύνης, οι οποίες δεν εντόπισαν τίποτα το μεμπτό.

«Ελέγχθηκα έξι χρόνια από την ελβετική Δικαιοσύνη και επτά χρόνια από την γερμανική. Μου έκανε έλεγχο το ΣΔΟΕ και η Αρχή για την Καταπολέμηση παράνομων χρημάτων και δεν βρέθηκε τίποτε» είπε ο κατηγορούμενος.

Σημειώνεται ότι η απολογία του πρώην στελέχους της Siemens Ελλάς θα συνεχιστεί στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50