search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:17
MENU CLOSE

Αμερικανική απόβαση στη Μαγνησία – Καταφθάνουν 40 Apache και Black Hawk

17.10.2018 16:08
Αεροπορία Στρατού: Εξετάζεται η αγορά νέου τύπου επιθετικού ελικοπτέρου; - Τι απαντά ο ΥΠΕΘΑ - Media

 

Αμερικανική «απόβαση»… στην 1η ΤΑΞΑΣ Στεφανοβικείου Μαγνησίας. Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, άμεσα αναμένεται να προσγειωθούν στο Στεφανοβίκειο και θα σταθμεύουν στην 1η Ταξιαρχία της Αεροπορίας Στρατού 40 αμερικανικά ελικόπτερα τύπου Apache και Black Hawk. Σε πρώτη φάση θα συμμετέχουν σε στρατιωτική άσκηση στον Όλυμπο και αργότερα σε κοινές ασκήσεις του ΝΑΤΟ και άλλες στρατιωτικές δράσεις. Η συντήρησή τους θα γίνεται στην 1η ΤΑΞΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, η πρώτη άσκηση ονομάζεται «Combat Aviation Brigade», της οποίας έχουν ξεκινήσει όλες οι προπαρασκευαστικές ενέργειες, ώστε από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά, με κορύφωση τον Νοέμβριο, να μετασταθμεύσουν στην 1η ΤΑΞΑΣ τα αμερικανικά ελικόπτερα με τα πληρώματά τους και τους τεχνικούς εδάφους, για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα (τουλάχιστον έως τα τέλη Φεβρουαρίου ίσως και περισσότερο).

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τα αμερικανικά επιθετικά ελικόπτερα Apache και τα υπερσύγχρονα μεταγωγικά Black Hawk θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους από τη Γερμανία, εκεί όπου βρίσκεται η ευρωπαϊκή διοίκηση του αμερικανικών δυνάμεων και θα προσγειωθούν στην Ελλάδα και ειδικότερα στο Στεφανοβίκειο.

Μέσα στην 1η ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο, που θα φιλοξενήσει για αρκετούς μήνες τους Αμερικανούς ιπταμένους και τεχνικούς, γίνονται τεχνικές παρεμβάσεις από Αμερικανούς σε σημεία που έχουν επιλέξει και θα σταθμεύουν τα στρατιωτικά ελικόπτερα.

Πηγή: taxydromos

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:17