search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:19
MENU CLOSE

Μεντβέντεφ: Στο ναδίρ οι σχέσεις Μόσχας – Βρυξελλών

17.10.2018 16:45
Μεντβέντεφ: Στο ναδίρ οι σχέσεις Μόσχας - Βρυξελλών - Media

 

Λίγες ώρες πριν δώσει το παρών στην Ευρωασιατική Σύνοδο (ASEM) στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας μίλησε στο Euronews.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ παραδέχθηκε ότι οι σχέσεις της Μόσχας με την Ευρώπη είναι στο ναδίρ και ότι με ορισμένες χώρες ο διάλογος έχει διακοπεί τελείως:

«Αν μελετήσουμε τις σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ας το παραδεχτούμε, περνούν δύσκολη φάση. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα βιαστικών αποφάσεων που ελήφθησαν από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και θεωρώ ότι αυτοί που πληρώνουν το κόστος αυτών των αποφάσεων είναι οι κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θέλω να τονίσω και πάλι ότι δεν είμαστε εμείς που ευθυνόμαστε για την επιδείνωση στις σχέσεις».

Αναφερόμενος στις κυρώσεις δυτικών χωρών σε βάρος της Ρωσίας, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ τις χαρακτήρισε «λανθασμένη προσέγγιση».

Υποστήριξε ότι δεν επηρεάζουν αρνητικά μόνο τις ρωσικές επιχειρήσεις αλλά και τις ευρωπαϊκές, και πως η Ευρώπη έχει απολέσει θέσεις εργασίας εξαιτίας τους:

«Οι κυρώσεις είναι μια άκρως αντιπαραγωγική ιδέα. Και οι κυρώσεις σε βάρος του τραπεζικού τομέα είναι, στην ουσία, κήρυξη εμπορικού πολέμου.

Είναι οι σκληρότερες κυρώσεις. Χωρίς αμφιβολία, όμως, θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την πίεση αυτή. Δεν αμφιβάλλουμε ότι η οικονομία μας μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε μορφή πίεσης.

Το μόνο ερώτημα είναι γιατί κάποιος να το θέλει αυτό. Είναι κάτι που τείνει να ταράζει τις διεθνείς ισορροπίες και την οικονομική τάξη σε διεθνές επίπεδο».

Ερωτηθείς για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Ρώσος πρωθυπουργός είπε πως ενώ κατηγορείται για συμπάθεια προς τη Μόσχα, δεν έχει κάνει κάτι ουσιαστικό για να βελτιώσει τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15