search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:09
MENU CLOSE

Κουτσούμπας: «Με έγκριση Τσίπρα έχει γεμίσει η Ελλάδα με βάσεις των ΗΠΑ»

23.10.2018 17:14
Κουτσούμπας: «Με έγκριση Τσίπρα  έχει  γεμίσει η Ελλάδα με βάσεις των ΗΠΑ» - Media

 

Για κυβερνητική απόφαση να γεμίσει η χώρα στρατιωτικές βάσεις, με την έγκριση και ευθύνη του πρωθυπουργού Τσίπρα, έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας σε συγκέντρωση ενάντια στη δημιουργία νέων βάσεων του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα.

«Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποτιμούν τη νοημοσύνη του λαού μας, τον περιπαίζουν και προσπαθούν να θολώσουν τα νερά με τους δήθεν διαφορετικούς ρόλους Τσίπρα – Καμμένου.

Οι δυο τους παίζουν το γνωστό παιχνίδι, “του καλού και του κακού χωροφύλακα”. Μα έχουν πάντα κοινό σκοπό. Να εκβιάσουν τη συνείδηση του λαού, να τον σύρουν στην ίδια κοινή γραμμή, αυτή της υπόκλισης στον ευρωατλαντισμό και τα ανίερα σχέδιά τους», τόνισε ο κ.Κουτσούμπας.

«Αυτός είναι, άλλωστε, και ο κοινός παρανομαστής με τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα. Γιατί έτσι εκτιμά η άρχουσα αστική τάξη, που είναι η “μήτρα” όλων των καθεστωτικών κομμάτων, πως μπορεί καλύτερα να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της» σημείωσε.

«Η επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας, Καμμένου, στις ΗΠΑ και τα καλέσματα να γεμίσει η χώρα μας Αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις είναι μέρος της κυβερνητικής πολιτικής. Ήδη αυτή υλοποιείται!» είπε ο γγ του ΚΚΕ και κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι «προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τον Καμμένο, για να μπορεί να πουλάει ψευτοαριστερά συνθήματα “γαρνιρισμένα” με μια δήθεν “πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική”, για να κοροϊδεύει λαϊκές δυνάμεις.»

Κατήγγειλε όμως ότι «ήδη έχουν μαυρίσει την Ελλάδα με στρατιωτικές βάσεις:

Η Σούδα, που εκπληρώνει γενικότερο, κεντρικό ρόλο στους πολέμους και επεμβάσεις στη Λιβύη, στη Συρία, γενικότερα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής, γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα ιδιαίτερα τα τέσσερα τελευταία χρόνια!

Κοντά στο Άκτιο, που είναι η βάση των AWACS, δηλαδή, των ιπτάμενων κατασκοπευτικών αεροπλάνων, προστέθηκε και η Λάρισα. Με τις νέες ιπτάμενες δολοφονικές μηχανές των drones.

Στον Άραξο προτίθενται να μεταφέρουν, με βάση την “ξύλινη γλώσσα” του ΝΑΤΟ, τα λεγόμενα “ειδικά όπλα”, που, αν τα μεταφράσουμε στην καθομιλουμένη, είναι τα πυρηνικά όπλα, που και στο παρελθόν ήταν αποθηκευμένα σ’ αυτήν την βάση και στη συνέχεια είχαν απομακρυνθεί μετά και από τους σκληρούς αγώνες του λαού μας, αλλά και λόγω των συγκεκριμένων στοχεύσεων των ιμπεριαλιστών εκείνη την περίοδο.

Στην Αλεξανδρούπολη σχεδιάζεται η δημιουργία βάσης αμερικανικών ελικοπτέρων, που όλα δείχνουν πως θα είναι και βάση ηλεκτρονικού πολέμου με ρόλο στη Βαλκανική και στη Μαύρη Θάλασσα, για τον έλεγχο από το ΝΑΤΟ των στενών του Βοσπόρου και της διόδου προς και από τη Μαύρη Θάλασσα.

Στο Στεφανοβίκειο του Βόλου μεταφέρουν επιθετικά ελικόπτερα.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται το ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο.

Νέες βάσεις επιδιώκονται να στηθούν ή να αξιοποιηθούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Πελοπόννησο και τη Δυτική Μακεδονία, στα νησιά, όπως στη Σύρο και στην Κάρπαθο».

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι: «Οι βάσεις είναι ορμητήρια πολέμου, ξερνούν φωτιά και θάνατο σε βάρος άλλων λαών» απέρριψε όμως και το επιχείρημα ότι διασφαλίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, φέρνοντας ως παράδειγμα Αιγαίο και Κύπρο.

«Βάσεις έχουμε δεκάδες χρόνια, όμως αυτό στο παραμικρό δεν σταμάτησε την επιθετικότητα της τουρκικής αστικής τάξης, που γκριζάρει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας στο Αιγαίο. Το 6% των εδαφών της Κύπρου είναι ξένες βάσεις, όμως αυτές δεν έπαιξαν κανέναν αποτρεπτικό ρόλο στην τουρκική εισβολή και κατοχή. Το αντίθετο!», υπενθυμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Υπενθύμισε επίσης ότι: «Παλαιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση και στην αναμονή για την κυβερνητική καρέκλα, έλεγε πως είχε “στόχο το κλείσιμο όλων των ξένων βάσεων στην Ελλάδα.

Μιλούσε για “άμεση κατάργηση των βάσεων της Σούδας και του Ακτίου”. Σήμερα είναι ξεδιάντροπη η λογική του, όπως και όλων εκείνων που υποστηρίζουν την εμφάνιση νέων βάσεων στη χώρα μας».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:08