search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:21
MENU CLOSE

«Καλός και κακός χωροφύλακας»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2044
25/10/2018
28.10.2018 04:00
kke_4-4.jpg

 

Στο ζήτημα της αιγιαλίτιδας ζώνης αναφέρθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΚΚΕ στην Αθήνα, όπως και σε άλλες πόλεις της χώρας, ενάντια στην περαιτέρω ανάπτυξη ή τη δημιουργία νέων αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, η οποία με την πολιτική της, όπως είπε, έχει μετατρέψει τη χώρα σε σημαιοφόρο των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, ενώ έβαλε στο στόχαστρό του τόσο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛΛ Πάνο Καμμένο υποστηρίζοντας πως «ήδη έχουν μαυρίσει την Ελλάδα με στρατιωτικές βάσεις».

Αναφερόμενος στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και στο ζήτημα της αιγιαλίτιδας ζώνης, που κυριαρχεί στην ειδησεογραφία τις τελευταίες ημέρες, ο Κουτσούμπας δήλωσε ότι το ΚΚΕ «έχει τοποθετηθεί εδώ και καιρό για το θέμα της αιγιαλίτιδας ζώνης και της ΑΟΖ στη βάση της εφαρμογής του Δικαίου της Θάλασσας, που προβλέπει το δικαίωμα επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια. Κι αυτό ισχύει και για την Ελλάδα».

Ωστόσο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι «τέτοια σοβαρά θέματα τίθενται με επικοινωνιακό τρόπο, στο πόδι, κατά τη διάρκεια μιας υπουργικής παράδοσης – παραλαβής».

Σύμφωνα με τον Κουτσούμπα, «τα θέματα αυτά, που έχουν διεθνείς διαστάσεις κι έχουν βρεθεί στο επίκεντρο απειλών και αντιπαραθέσεων, απαιτούν μεγάλη προσοχή, πορεία απεμπλοκής από τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, που αξιοποιούν αυτά τα ζητήματα ανάλογα με το τι εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους κάθε φορά».

 

«Υποτίμηση της νοημοσύνης»

Εστιάζοντας στα πρόσωπα των Τσίπρα και Καμμένου, ο Κουτσούμπας κατηγόρησε τους δυο συγκυβερνώντες ότι «παίζουν το γνωστό παιχνίδι “του καλού και του κακού χωροφύλακα”». Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε ότι η πρόσφατη επίσκεψη Καμμένου στις ΗΠΑ «και τα καλέσματα να γεμίσει η χώρα μας αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις είναι μέρος της κυβερνητικής πολιτικής», η οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Κουτσούμπας, ήδη υλοποιείται.

Και ρίχνοντας τα βέλη του προς την πλευρά του πρωθυπουργού σημείωσε πως «ο Τσίπρας προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τον Καμμένο, για να μπορεί να πουλάει ψευτοαριστερά συνθήματα “γαρνιρισμένα” με μια δήθεν “πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική”, για να κοροϊδεύει λαϊκές δυνάμεις».

Ο Κουτσούμπας υπογράμμισε πως «ο προπαγανδιστικός μηχανισμός και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποτιμούν τη νοημοσύνη του λαού μας, τον περιπαίζουν και προσπαθούν να θολώσουν τα νερά με τους δήθεν διαφορετικούς ρόλους Τσίπρα – Καμμένου» και τόνισε: «Μα έχουν πάντα κοινό σκοπό. Να εκβιάσουν τη συνείδηση του λαού, να τον σύρουν στην ίδια κοινή γραμμή, αυτή της υπόκλισης στον ευρωατλαντισμό και τα ανίερα σχέδιά τους».

Όπως είπε μάλιστα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, «αυτός είναι, άλλωστε, και ο κοινός παρονομαστής με τη Ν.Δ. και τα άλλα αστικά κόμματα. Γιατί έτσι εκτιμά η άρχουσα αστική τάξη, που είναι η “μήτρα” όλων των καθεστωτικών κομμάτων, πως μπορεί καλύτερα να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της».

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:20