search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 04:09
MENU CLOSE

Μάτι, 28 Οκτωβρίου 2018…

29.10.2018 08:47
Μάτι, 28 Οκτωβρίου 2018…   - Media

 

Στο κουφάρι ενός σπιτιού στο Μάτι, ένας άνδρας ανεμίζει μια ελληνική σημαία συμμετέχοντας με τον δικό του τρόπο στην επέτειο του ΟΧΙ. 

Η χώρα από τη μια άντεξε στον φασισμό – ναζισμό, στον λιμό, στην εξαθλίωση με περηφάνια και αυθεντική αξιοπρέπεια όσο ελάχιστοι ευρωπαϊκοί λαοί την αντίστοιχη περίοδο. 

Από την άλλη, δεν άντεξε στον κακό της εαυτό εξελίσσοντας το έπος σε ένα αδελφοκτόνο Εμφύλιο προς χάριν  ιδεολογικών κομματικών σκοπιμοτήτων. Η χώρα ακόμα πληρώνει το πιο βαρύ και άδικο αντίτιμο γιατί θέλησε να παραμείνει σύμμαχος της Δύσης και δεν έγινε δορυφόρος της Σοβιετικής Ένωσης. 

Η χώρα και οι πολίτες της έχουν εθιστεί στις θριαμβοπανωλεθρίες, στις αντιστροφές της Ιστορίας. Αδυνατούν να βιώσουν τους θριάμβους τους, να δεχτούν τις επιτυχίες τους. Δεν αποδέχονται τα επιτεύγματα τους και αποκλίνουν στην μεμψιμοιρία, στο θρήνο, στους κλαυθμυρισμούς. 

Στο καμένο κουφάρι του σπιτιού μια σημαία ανεμίζει το σύγχρονο ΟΧΙ στην λογική, στο μέτρο, στην πραγματικότητα. Ανεμίζει ένα δυσοίωνο παρόν με άδηλο μέλλον, μια υποστολή των ονείρων μας και των δυνατοτήτων μας, την σύγχρονη αυτοκαταστροφική μας ψύχωση: 

– Πάνος Καμμένος, Υπουργός Άμυνας:  «Ήταν εδώ οι βάρκες, οι βατραχάνθρωποι, το λιμενικό…» 

– Κάτοικος Ματιού: «Δεν ήταν κανείς.»

–  Πάνος Καμμένος, Υπουργός Άμυνας:  «Δεν σε πιστεύω. Τα παιδιά σου ποιος τα έβγαλε;» 

– Κάτοικος Ματιού: «Εγώ τα έβγαλα.»

–  Πάνος Καμμένος, Υπουργός Άμυνας:  «Αυτά τα λες εσύ κι ο Πορτοσάλτε»… 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33