29/10/2020 10:25:12

ΝΔ: Ο Τσίπρας καθιέρωσε διεθνώς τη λέξη kolotoumba

ΝΔ: Ο Τσίπρας καθιέρωσε διεθνώς τη λέξη kolotoumba - Media

Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση, η οποία νωρίτερα την κατηγόρησε για «κυβίστηση» στην περίπτωση της Συνταγματικής Αναθεώρησης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναλύει τον όρο «kolotoumba» που όπως αναφέρει «καθιέρωσε διεθνώς ο Αλέξης Τσίπρας, όταν έγινε περίγελος της Οικουμένης με την κωλοτούμπα του στο δημοψήφισμα του 2015».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί τον όρο κυβίστηση προφανώς γιατί ντρέπεται τη λέξη kolotoumba που καθιέρωσε διεθνώς. Θα του εξηγήσουμε λοιπόν τι σημαίνει και κυβίστηση.

Κυβίστηση σημαίνει να επιδιώκεις να καθιερώσεις και στο Σύνταγμα τα δημοψηφίσματα, όταν έχεις γίνει ο περίγελος της Οικουμένης με την κωλοτούμπα που έκανες στο δημοψήφισμα του 2015.

Κυβίστηση σημαίνει να θες να αποσυνδέσεις την προεδρική εκλογή από τις εθνικές εκλογές, όταν την έχεις χρησιμοποιήσει για να ρίξεις μια κυβέρνηση, τάζοντας δήθεν ότι θα σκίσεις τα μνημόνια.

Κυβίστηση σημαίνει να νοιάζεσαι τάχα για το δημόσιο χαρακτήρα του νερού και του ηλεκτρισμού, όταν έχεις ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια.

Κυβίστηση, τέλος, σημαίνει να κόπτεσαι τάχα για το άρθρο περί ευθύνης υπουργών, όταν από το 2006 που πρότεινε την κατάργησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σφύριζες αδιάφορα.

Για να μην μακρηγορούμε, θα συστήναμε στον κ. Τσίπρα να αποφεύγει στο εξής τα συνώνυμα της λέξης κωλοτούμπα, καθώς όλες ανεξαιρέτως οι εκδοχές της θυμίζουν το κυβερνητικό τσίρκο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους πολιτικούς σαλτιμπάγκους του. Περισσότερα στη βουλή…»

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.