search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:02
MENU CLOSE

Έλληνας αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τη σφαγή στη Μελβούρνη

09.11.2018 12:30
Έλληνας αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τη σφαγή στη Μελβούρνη - Media

 

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Μελβούρνης, από την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στο κέντρο της αυστραλιανής μεγαλούπολης, με έναν νεκρό και δύο τραυματίες

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, άνδρας μαχαίρωσε τρεις ανθρώπους και οδηγούσε ένα αυτοκίνητο γεμάτο με φιάλες αερίου, το οποίο έπιασε φωτιά. Η αστυνομία της Μελβούρνης, ανακοίνωσε πως αντιμετωπίζει την επίθεση αυτή ως τρομοκρατική.

Ο δράστης, σομαλικής καταγωγής και «γνωστός» στις υπηρεσίες Πληροφοριών, σύμφωνα με την αστυνομία, επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς και αστυνομικούς στην Μπερκ Στριτ στο κέντρο της Μελβούρνης και τραυμάτισε τρεις ανθρώπους, σκοτώνοντας τον έναν επιτόπου, προτού τον πυροβολήσουν οι αστυνομικοί που προσπαθούσαν να τον θέσουν υπό έλεγχο.

Αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό, ο Ελληνας τεχνίτης αργυροχρυσοχοϊας Οθωνας Μοίρας, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για όσα έζησε:

«Είμαστε πολύ καλά ευτυχώς… είχα περάσει από το σημείο πριν από τρία λεπτά , καθώς ο χώρος εργασίας μου βρίσκεται στα 100 μέτρα από το σημείο όπου σημειώθηκε το περιστατικό. Ακούσαμε την έκρηξη του αυτοκινήτου και τους πυροβολισμούς. Ο τρομοκράτης κρατούσε μαχαίρι και τραυμάτισε τρεις ανθρώπους, εκ των οποίων ο ένας πέθανε και οι άλλοι δύο είναι σοβαρά. Τον δράστη, τον τραυμάτισαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν.

Η αστυνομία επιτέλεσε θαυμάσιο έργο. Οι αστυνομικοί έκλεισαν αμέσως τα γύρω στενά και κατέφθασαν αμέσως τα ελικόπτερα. Το εντυπωσιακό είναι πως παράλληλα, εστάλησαν σε όλους μας, μαζικά, SMS από την αστυνομία, προκειμένου να μας ενημερώσουν για το από ποιά στενά απαγορεύεται να περάσουμε».

Ανάληψη ευθύνης από τους τζιχαντιστές

Το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, σύμφωνα με το προπαγανιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης, το “πρακτορείο” Amaq.

Αυτό σημειώνει ότι ένας από τους μαχητές του έκανε την επίθεση με μαχαίρι σήμερα στη Μελβούρνη, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 06:59