search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:16
MENU CLOSE

Βακτήρια από το παχύ έντερο ζουν μέσα στον εγκέφαλο μας

14.11.2018 10:28
Βακτήρια από το παχύ έντερο ζουν μέσα στον εγκέφαλο μας - Media

 

Στην ανακάλυψη αυτή έφτασαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα οι οποίοι εξέτασαν τους εγκεφάλους 34 νεκρών ατόμων και διαπίστωσαν ότι βακτήρια που υπάρχουν στο παχύ έντερο βρίσκονται και στον εγκέφαλο. Μάλιστα ως πιθανή εξήγηση δίνουν ότι τα βακτήρια μεταφέρθηκαν εκεί διαμέσω του αίματος.

Η μελέτη που παρουσιάστηκε πριν από μια εβδομάδα σε συνέδριο στον Σαν Ντιέγκο έγινε με σκοπό να διαπιστωθούν εάν υπάρχουν αλλαγές μεταξύ του εγκεφάλου ενός σχιζοφρενή και ενός υγιούς ατόμου.

Ο εγκέφαλος προστατεύεται από μια μεμβράνη που δεν αφήνει τίποτε να περάσει μέσα. Εάν διαπιστωθεί και από τη συνέχεια της έρευνα ότι πράγματι σε όλους τους εγκεφάλους και όχι μόνο στους 34 που εξετάστηκαν, υπάρχουν βακτήρια από το παχύ έντερο τότε ανοίγει νέα οδός έρευνας για το πόσο ένα βακτήριο μπορεί να επηρεάσει τη σκέψη μας.

Έρευνα που διεξήγαγε το Χάρβαρντ από την άλλη πλευρά, ονομάζει το έντερο «σαν δεύτερο εγκέφαλο του σώματος μας» αφού έχει διαπιστωθεί ότι τα βακτήρια του μπορεί να επηρεάσουν την υγεία του υπόλοιπου σώματος (έλεγχος βάρους, ασθένειες ακόμη και με το άγχος και την κατάθλιψη τα έχουν συνδέσει κάποιοι επιστήμονες)

 

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15