search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:36
MENU CLOSE

Το ξεπούλημα στις τράπεζες παρασέρνει σε νέα «βάθη» το Χρηματιστήριο

20.11.2018 11:53
Το ξεπούλημα στις τράπεζες παρασέρνει σε νέα «βάθη» το Χρηματιστήριο - Media

 

Συνεχίζεται το βαρύ κλίμα στο χρηματιστήριο για πέμπτη συνεχή ημέρα, με πτώση στις τράπεζες και τον τζίρο σε χαμηλά επίπεδα.

Πιο συγκεκριμένα, η συμπλήρωση των πρώτων τριών ωρών συνεδρίασης, βρήκε τον γενικό δείκτη να “φλερτάρει” με το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων, σημειώνοντας απώλειες που ξεπερνούν το 2,5%, ενώ ο τζίρος πλησιάζει τα 14 εκατ., από τα οποία το 1 εκατ. αφορά “πακέτα”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν υπάρχει τίτλος που να διασώζεται, έστω αμετάβλητος.

Από τα blue chips, που υποχωρούν προς χαμηλότερα επίπεδα, οι μεγαλύτερες απώλειες για Alpha Bank (-6,54%), Eurobank (-3,11%), Viohalco (-2,67%), Εθνική (-2,97%), Πειραιώς (-4,64%), ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-3,82%), ΔΕΗ (-2,83%), 3Ε (-2,19%), ΟΠΑΠ (-2,45%), ΟΤΕ (-2,40%), Σαράντη (-2,86%), Motor Oil (-2,52%), Μυτιληναίο (-3,39%) και Fourli (-2,79%).

Απόλυτη προσοχή χρειάζεται το υπόλοιπο της συνεδρίασης, καθώς “δοκιμαστική πτώση” του γενικού δείκτη χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων, θα αυξήσει σημαντικά τις τάξεις των εν δυνάμει πωλητών.

Επίσης, προσοχή χρειάζεται η αγορά ομολόγων, καθώς η απόδοση του ελληνικού 10ετους κρατικού τίτλου, δείχνει να επιστρέφει υψηλότερα του 4,60%.

 

Ευρωπαϊκές αγορές

Με αρνητικά πρόσημα, συνεχίζουν να κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι ενεργοί επενδυτές παρακολουθούν με επιφυλακτικότητα το “sell off” του τεχνολογικού κλάδου στην Wall Street, αλλά και τις εξελίξεις γύρω από την Ιταλία και το “Brexit”.

“Οι Βρυξέλλες, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, είναι έτοιμες να απορρίψουν και πάλι τον ιταλικό κρατικό προϋπολογισμό”, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, “η Κομισιόν, την Τετάρτη, θα αποφανθεί ότι το πρόγραμμα μείωσης του ιταλικού χρέους δεν σέβεται τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης”.

“Είναι σημαντικό η Μεγάλη Βρετανία να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση με μία μεταβατική συμφωνία, για να γίνει πιο ομαλή η έξοδος, κάτι που θα βοηθήσει στην υποστήριξη της οικονομίας”, τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας.

Ο Μαρκ Κάρνεϊ, μιλώντας στους βουλευτές είπε ότι “η προγραμματισμένη ανάλυση από την κεντρική τράπεζα για τις οικονομικές επιπτώσεις της συμφωνίας εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα περιλαμβάνει αξιολόγηση της συνέπειας μίας απόφασης της Βρετανίας για παραμονή στο μπλοκ”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:34