search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:44
MENU CLOSE

Ο ξυλοδαρμός αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου λένε οι ιατροδικαστές

20.11.2018 11:54
Ο ξυλοδαρμός αιτία θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου λένε οι ιατροδικαστές - Media

 

Οι ιατροδικαστές Νίκος Καλογριάς και Σουλτάνα Μαριανού, αφού μελέτησαν τα αποτελέσματα της νεκροτομής, των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων κατέληξαν στα συμπεράσματά τους για τα αιτία του θανάτου του 33χρονου Ζακ Κωστοπούλου στην οδό Γλάδστωνος στις 21 Σεπτεμβρίου.

Το δεκασέλιδο πόρισμα το οποίο θα διαβιβαστεί πλέον στον αρμόδιο ανακριτή αναφέρει πως οι τοξικολογικές εξετάσεις ήταν καθαρές και δεν εντοπίστηκε σε αυτές καμία ναρκωτική ουσία που μπορεί να σχετίζεται με τον θάνατο του 33χρονου.

Στον Ζακ Κωστόπουλο έπαθε ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις μυοκαρδίου από τα πολλαπλά τραύματα στο σώμα του που προκάλεσαν έντονη διέγερση στον οργανισμό του και τον θάνατο του.

Άννυ Παπαρρούσου: Η οικογένεια θα αποφασίσει αν θα κινηθεί νομικά και εναντίον ΜΜΕ

«Θα είναι απόφαση της οικογένειας αν θα ασκήσει τις νόμιμες αξιώσεις της κατά των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και όσων συμπεριφέρθηκαν με αυτόν τον τρόπο, τον απολύτως αντίστοιχο προς τη βιαιοπραγία που δέχτηκε από τους κατηγορούμενους».

Αυτό ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ η δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Άννυ Παπαρρούσου, ερωτηθείσα εάν θα υπάρξει κάποια νομική κίνηση ενάντια στα ΜΜΕ που έσπευσαν εξαρχής να υιοθετήσουν το σενάριο περί «ναρκομανούς ληστή με το μαχαίρι».

Η Άννυ Παπαρρούσου σημείωσε ότι μέχρι πρόσφατα η ΕΛΑΣ συνέχιζε να κινείται ως εάν να ήταν κατηγορούμενος ο νεκρός, πλέον, Ζακ, ενώ ξεκαθάρισε ότι κατά τη σύλληψή του ασκήθηκε «υπέρμετρη βία, καθόλου αναγκαία, πέρα από κάθε νόμιμο μέτρο» με τους αστυνομικούς να ισχυρίζονται ότι «προέβαλε μεγάλη αντίσταση», κάτι που δεν ήταν εφικτό λόγω της ημιθανούς κατάσταση στην οποίαν βρισκόταν.

Εξάλλου, αναφορικά με την πορεία της ΕΔΕ που έχει διαταχθεί σε βάρος των αστυνομικών που συμμετείχαν στη βίαιη σύλληψη του Ζακ, η Άννυ Παπαρρούσου ανέφερε ότι «διαρκεί πάρα πολύ» ενώ δεν έχει υπάρξει κάποια ενημέρωση ως προς το εάν κλήθηκαν πολίτες να καταθέσουν, όπως προβλέπεται.

Κρίσιμο στοιχείο προκειμένου να ριχτεί άπλετο φως στη διαλεύκανση του τραγικού θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, χαρακτηρίζει το πόρισμα των ιατροδικαστών, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όπως δηλώνει εξάλλου η Όλγα Γεροβασίλη, το επιστημονικό πόρισμα των ιατροδικαστών δίνει τις πρώτες ηχηρές απαντήσεις, τόσο στην καχυποψία περί συγκάλυψης, όσο και στη μισαλλοδοξία και στην προσπάθεια διαπόμπευσης ενός ανθρώπου που δεν ζει πια.

Γεροβασίλη: Σημαντική εξέλιξη στην έρευνα το πόρισμα

Ακολουθεί η πλήρης δήλωση της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

“Το επιστημονικό πόρισμα των ιατροδικαστών αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη στην έρευνα για να διαλευκανθεί ο τραγικός θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου.

Είναι κρίσιμο στοιχείο στην προσπάθεια να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση, δίνοντας τις πρώτες ηχηρές απαντήσεις, τόσο στην καχυποψία περί συγκάλυψης, όσο και στη μισαλλοδοξία και στην προσπάθεια διαπόμπευσης ενός ανθρώπου που δεν ζει πια. Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30