search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 08:00
MENU CLOSE

Βρέθηκε το «zante girl», που έψαχνε εναγωνίως πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ (Video)

21.11.2018 20:03
Βρέθηκε το «zante girl», που έψαχνε εναγωνίως πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ (Video) - Media

Πέρασαν δεκαετίες, το τότε «zante girl», έγινε ηλικιωμένη του σήμερα, κι όμως, η μακροχρόνια αναζήτηση του «κοριτσιού» από τη Ζάκυνθο, είχε happy end για τον πρώη υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέιμς Μπέικερ!

Τον Αύγουστο του 1953 ο Τζέιμς Μπέικερ ήταν ένας νεαρός πεζοναύτης, που βρέθηκε στη Ζάκυνθο στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής αποστολής μετά τον φονικό σεισμό. Πέρασαν πολλές δεκαετίες από τότε, αλλά δεν ξέχασε ένα μικρό κορίτσι. Τα χρόνια που ακολούθησαν ο Μπέικερ έκανε μακρά πολιτική καριέρα, καθώς διετέλεσε επιτελάρχης του Λευκού Οίκου, τόσο επί προεδρίας Ρόναλντ Ρίγκαν όσο και υπό τον Τζορτζ Μπους τον νεότερο.

Δεν ξέχασε ποτέ όμως το «Zante girl», ένα κορίτσι που είχε φωτογραφίσει στη Ζάκυνθο, ενώ πρόσφερε ανθρωπιστική βοήθεια μετά τον καταστροφικό σεισμό, που είχε αφήσει χιλιάδες άστεγους.

Τα χρόνια πέρασαν αλλά οι κόρες της οικογένειας (Κρίστι, Ρούλα, Μαρία και Κάθι) συνέχισαν να ψάχνουν το νεαρό τότε κορίτσι, στις ηλικιωμένες του σήμερα και φαίνεται ότι η προσπάθειά τους έπιασε τόπο. Κάλλιο αργά, παρά ποτέ!

Μετά από την δημοσίευση του άρθρου στο pappaspost.com, η Λουΐζα Μόρφη βρήκε το 71χρονο σήμερα «κορίτσι» που ονομάζεται Γιοβάνα Ξιφίτα-Βυθούλκα.

Ενθουσιασμένη η Λουίζα Μόρφη εξήγησε πώς βρέθηκε στα ίχνη της: «Την βρήκα! Όταν μου έστειλε μια φίλη μου το πόστ για να βάλω στις σελίδες μας στο Zakynthos Informer, κοιτούσα την φωτογραφία και με έκανε εντύπωση πως η κοπέλα μέσα στην φωτογραφία έμοιαζε με μια γνωστή μου πάρα πολύ, είχε και τα ίδια χαρακτηριστικά με την κοπέλα στην φωτογραφία κιόλας.

Όπως κοιτούσα την φωτογραφία θυμήθηκα μια ιστορία που μου έλεγε τότε ο πεθερός μου, πως παίζανε τα παιδιά στο χωράφια στην περιοχή που έμοιαζε στη φωτογραφία και έτσι ξεκίνησα την προσπάθεια να βρω το Ζante Girl.

Αμέσως έστειλα την φωτογραφία σε μια συγγενή της φίλης μου και ρώτησα αν ήταν η γιαγιά της, χωρίς να υπολογίζω τα χρόνια κλπ. Τελικά ήταν η θεία της. Πήρα μια φωτογραφία που είχα και την έδειξα στην αδελφή της που βεβαίωσε ότι όντως ήταν η αδελφή της…. σήμερα μιλήσαμε με την «ZANTE GIRL»».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:57