search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:58
MENU CLOSE

«Επιστολή στον Θεό» αξίας 3 εκατομμυρίων δολαρίων

05.12.2018 14:14
Ο «οκτάλογος» της παράνοιας του Αϊνστάιν στη σύζυγό   «Δεν θα μου μιλάς αν δεν σου το ζητήσω, θα εξαφανίζεσαι από την κρεβατοκάμαρά μου» - Media

 

Αναλυτές πίστευαν πως το περίφημο χειρόγραφο γράμμα του ‘Αλμπερτ Αϊνστάιν, στο οποίο εξέθετε τις απόψεις του για τη θρησκεία και το Θεό, θα έπιανε το πολύ 1,5 εκατομμύριο δολάρια σε δημοπρασία. Ωστόσο, η «επιστολή του Θεού» έπιασε την τιμή των 2.89 εκατ. δολαρίων (διπλάσια από την αναμενόμενη) στη δημοπρασία του οίκου Christie’s που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη.

Το γνωστό ως «γράμμα του Θεού», το οποίο έχει έκταση μιάμισης σελίδας και είχε γραφεί στα γερμανικά το 1954 με αποδέκτη τον φιλόσοφο Έρικ Γκούτκιντ. «Η λέξη Θεός για μένα δεν είναι τίποτε περισσότερο από την έκφραση και το προϊόν των ανθρώπινων αδυναμιών, ενώ η Βίβλος είναι μια συλλογή έντιμων αλλά παρόλα αυτά πρωτόγονων μύθων, που είναι αρκετά παιδιάστικοι» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην «επιστολή του Θεού».

Στο ίδιο γράμμα ο κορυφαίος επιστήμονας εκφράζει την αντίθεσή του για την Ιουδαϊκή θρησκεία παρά το γεγονός ότι ήταν Εβραίος. «Δεν έχουν για μένα καμία διαφορετική ποιότητα από ό,τι όλοι οι άλλοι άνθρωποι και δεν είναι καλύτεροι από τις άλλες ανθρώπινες ομάδες» έγραφε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τους βιογράφους του Αϊνστάιν, μόλις στην ηλικία των 13 ετών θεώρησε τη θρησκεία μια εξαπάτηση και εγκατέλειψε την άκριτη θρησκευτική πίστη του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01