18/09/2020 20:58:49

Καρκίνος τραχήλου: Το σύμπτωμα που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε!

Καρκίνος τραχήλου: Το σύμπτωμα που δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε! - Media

 

Τα ποσοστά καρκίνου της μήτρας, αλλά και θανάτου από τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου, σημειώνουν αργή αλλά σταθερή αύξηση, σύμφωνα με νεότερα στατιστικά στοιχεία.

Οι ερευνητές από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι την περίοδο 1999-2015, τα περιστατικά καρκίνου του τραχήλου της μήτρας αυξήθηκαν κατά 12%, δηλαδή περίπου 0,7% κάθε χρόνο.

Πάνω από τα δύο τρίτα των περιπτώσεων αφορούσαν καρκίνο του ενδομητρίου. Το ενδομήτριο είναι το ενδοθήλιο της μήτρας, δηλαδή η μεμβράνη που καλύπτει τη μήτρα.

Οι καρκίνοι της μήτρας είναι συχνά ιάσιμοι, αρκεί να ανιχνευθούν στα αρχικά στάδια. Όταν καθυστερεί η διάγνωση, ο όγκος μπορεί να εξαπλωθεί και να αποβεί θανατηφόρος.

Πού οφείλεται η αύξηση

«Γενικά, οι καρκίνοι της μήτρας είναι το αποτέλεσμα της αυξημένης παραγωγής οιστρογόνων, κάτι που συμβαίνει όταν μια γυναίκα είναι υπέρβαρη και έχει περάσει το στάδιο της εμμηνόπαυσης», δήλωσε ο Δρ. Benjamin Schwartz, διευθυντής Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Νοσοκομείο Northside Health's Southside, στη Νέα Υόρκη.

«Δεδομένου ότι η παχυσαρκία έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας τα τελευταία χρόνια, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η συχνότητα εμφάνισης καρκίνων της μήτρας συνεχίζει να αυξάνεται», πρόσθεσε.

Πηγή: onmed

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.