23/10/2019 20:20:41

Κίτρινα Γιλέκα: Με ελικόπτερο ήταν έτοιμος να εγκαταλείψει το Ελιζέ ο Εμμανουέλ Μακρόν

Κίτρινα Γιλέκα: Με ελικόπτερο ήταν έτοιμος να εγκαταλείψει το Ελιζέ ο Εμμανουέλ Μακρόν - Media

 

Ένα ελικόπτερο ήταν σε ετοιμότητα το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, για να απομακρύνει τον Μακρόν από το προεδρικό Μέγαρο, στην περίπτωση που η διαδήλωση των Κίτρινων Γιλέκων στο Παρίσι, έπαιρνε ανεξέλεγκτη μορφή, αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας ledauphine.com.

«Αφήστε τους να έρθουν να με πάρουν». Αυτό φέρεται να είχε δηλώσει ο πρέοδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν όταν είχαν αρχίσει οι πρώτες διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Φαίνεται ότι οι διαδηλωτές τον πήραν στα… σοβαρά και έφτασαν το Σάββατο μέχρι τον προαύλιο χώρο του Προεδρικού Μεγάρου των Παρισίων. Όμως οι άντρες ασφαλείας του Μακρόν, αποφάσισαν να μην τον αφήσουν να πραγματοποιήσει την.. απειλή του, να του αφήσει να τον πάρουν, και είχαν σε ετοιμότητα ελικόπτερο της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να τον μεταφέρει σε ασφαλές σημείο.

Δεν χρειάστηκε, βέβαια, να το χρησιμοποιήσει ο Πρόεδρος Μακρόν, αφου οι 8.000 αστυνομικοί που ήταν επί ποδός εκείνη την ημέρα δημιούργησαν κλοιό ασφαλείας γύρω από το Προεδρικό Μέγαρο.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.