search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:25
MENU CLOSE

Καταθέσεις-καταπέλτης για την υπόθεση δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου: Αυτός είναι ο ιθύνων νους

19.12.2018 13:01
Καταθέσεις-καταπέλτης για την υπόθεση δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου: Αυτός είναι ο ιθύνων νους - Media

 

Με τις καταθέσεις δύο αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι επόπτευαν τις έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου πριν από επτά χρόνια, συνεχίστηκε την Τετάρτη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη για την απαγωγή και τη δολοφονία του άτυχου νεαρού.

Και τα δύο στελέχη της ΕΛΑΣ εμφανίστηκαν στο δικαστήριο πεπεισμένα ότι ο βασικός κατηγορούμενος στη δυσώδη υπόθεση είναι ο ιθύνων νους της απαγωγής και δολοφονίας του νεαρού Μάριου, τον οποίο αποκάλεσαν παθολογικό ψεύτη, που είχε σκοπό στη συνέχεια να απαγάγει και τη μητέρα του νεαρού θύματος, το πτώμα του οποίου δεν έχει βρεθεί ακόμα από τις Αρχές.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία για τον ρόλο του κατηγορούμενου, για το τι έκανε, την αναλγησία του και τι σχεδίαζε να κάνει μετά στη μητέρα του Μάριου. Είναι ένας παθολογικός ψεύτης, ένας άνθρωπος που έβρισκε ευάλωτους ανθρώπους για να τους χειραγωγεί» είπε ο μάρτυρας προσθέτοντας: «Ο μόνος που μπορεί να πει πού είναι το παιδί είναι αυτός. Είναι ο μόνος που το γνωρίζει».

Υπεράσπιση: Έχω αμφιβολίες για δολοφονία, γιατί δεν υπάρχει πτώμα.

Μάρτυρας: Το συγκεκριμένο παιδί δεν είχε λόγο να εξαφανιστεί.

Υπεράσπιση: Πώς το ξέρετε;

Μάρτυρας: Από την εμπειρία μου. Πεποίθησή μου είναι ότι το έχουν σκοτώσει το παιδί.

Ο μάρτυρας δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από τους δικαστές σχετικά με τις πλημμελείς ενέργειες που έκανε η αστυνομία κατά τη διάρκεια της προανάκρισης για τον εντοπισμό του Μάριου, αλλά και των δραστών.

Τη βεβαιότητα ότι ο Μάριος δεν είναι ζωντανός εξέφρασε και ο έτερος αστυνομικός, κάνοντας, παράλληλα, λόγο και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, στην οποία αρχηγικό ρόλο είχε ο κατηγορούμενος.

«Είναι παθολογικός ψεύτης και νους εγκληματικός. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι έκανε την απαγωγή που είχε αυτή την κατάληξη και μετά να σχεδιάζει και την απαγωγή της μάνας του. Είμαι σίγουρος ότι ο Μάριος δεν είναι στη ζωή» σημείωσε. Αναφερόμενος στο σύνολο των κατηγορουμένων, ο μάρτυρας υποστήριξε ότι πρόκειται για «μια εγκληματική οργάνωση, στην οποία αρχηγικό ρόλο είχε ο κατηγορούμενος. Το ότι χρησιμοποιεί διαφορετικά άτομα (σ.σ για την απαγωγή του Μάριου και για την απαγωγή της μητέρας του) είναι άλλο. Μιλάμε για έναν παθολογικό ψεύτη, που προκειμένου να πείσει τον σκοπό του χρησιμοποιούσε τον περίγυρό του».

Μάλιστα, ο πρόεδρος της έδρας επέπληξε τον μάρτυρα για την επιλεκτική μεταχείριση που επέδειξαν στον γιο του βασικού κατηγορούμενου, που είναι αστυνομικός και έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης και δεν προσέρχεται να καταθέσει στο δικαστήριο, το οποίο για τρίτη φορά διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του.

Η δίκη διεκόπη λόγω εορτών και θα συνεχιστεί στις 10 Ιανουαρίου 2019.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 09:23