search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:22
MENU CLOSE

Με εκπλήξεις η έρευνα της ΟPINION POLL στο Μαρούσι – Βάζει στο κάδρο και την Μαρίνα Πατούλη

20.12.2018 16:55
Με εκπλήξεις η έρευνα της ΟPINION POLL στο Μαρούσι – Βάζει στο κάδρο και την Μαρίνα Πατούλη - Media

 

Η Εταιρεία Δημοσκοπήσεων ΟPINION POLL, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου 2019, μας απέστειλε έρευνα, που διενεργήθηκε σε συνεργασία με το aftodioikisinews.gr, που αφορά στους συσχετισμούς που διαμορφώνονται στον Δήμο Αμαρουσίου.

Η συνεργασία αυτή, επέλεξε να ξεκινήσει τις έρευνες από τον Δήμο Αμαρουσίου, μιας και εκεί, όπως υποστηρίζουν, απέρχεται ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, βάζοντας πλώρη για την Περιφέρεια Αττικής. Σύμφωνα με την ανάλυση της έρευνας από τους υπευθύνους των δύο συνεργαζόμενων φορέων, το προεκλογικό σκηνικό στο Μαρούσι παρουσιάζει μια χαώδη κατάσταση που ισοδυναμεί με κινούμενη άμμο, όπου προέκυψαν και πολλές εκπλήξεις.

Από τα αξιοσημείωτα της έρευνας είναι η Μαρίνας Πατούλη – Σταυράκη, που αναδεικνύεται, ως πρόσωπο που θα μπορούσε να συμμετάσχει ενεργά, ως υποψήφια δήμαρχος στο Μαρούσι. Να σημειώσουμε ότι η κ. Πατούλη, μέχρι και πριν από λίγους μήνες, θεωρείτο σίγουρο, ότι θα ήταν υποψήφια δήμαρχος στον γειτονικό δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης, έχοντας συγκροτήσει μάλιστα την ομάδα της, από πρόσωπα, που προέρχονται, σχεδόν από όλους τους χώρους, όμως, με μία ανακοίνωσή της, στις 19 Οκτωβρίου, ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφια στο δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης.

Αναλυτικά το ενημερωτικό κείμενο που μας απεστάλη, όπως και η έρευνα που διενεργήθηκε:

Αποκλειστική έρευνα του aftodioikisinews.gr γα τον Δήμο Αμαρουσίου σε συνεργασία με την Εταιρεία Δημοσκοπήσεων OPINION POLL.

Ξεκινάμε σήμερα το Βαρόμετρο του aftodioikisinews.gr ενόψει των Δημοτικών Εκλογών του Μαΐου 2019 σε Δήμους της Αττικής σε συνεργασία με την γνωστή Εταιρεία Δημοσκοπήσεων OPINION POLL. Επιλέξαμε να ξεκινήσουμε από τον Δήμο Αμαρουσίου, μιας και εκεί απέρχεται ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, βάζοντας πλώρη για την Περιφέρεια Αττικής. Θέλαμε επομένως να δούμε το σκηνικό όπως διαμορφώνεται. Μας προέκυψαν τελικά πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα που παραπέμπουν σε μια χαώδη κατάσταση που ισοδυναμεί με κινούμενη άμμο. Μας προέκυψαν όμως και εκπλήξεις.

Φαίνεται ότι η βαριά παρακαταθήκη του έργου του απερχόμενου Δημάρχου καθιστά τους σημερινούς υποψήφιους Δημάρχους ή τους φερόμενους ως πιθανούς υποψήφιους αδύναμους να πείσουν το εκλογικό σώμα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καραμέρος προηγείται οριακά του υποψήφιου που στηρίζει η Ν.Δ κ. Αμπατζόγλου συγκεντρώνοντας την προτίμηση μόλις του 12.07% των ερωτώμενων. Όλοι οι άλλοι υποψήφιοι συγκεντρώνουν μονοψήφια ποσοστά! Οι πίνακες άλλωστε, είναι αποκαλυπτικοί. Είναι φανερό πως κανένας από τους επιγόνους του νυν Δημάρχου δεν μπορεί να συσπειρώσει ούτε καν ένα ικανό ποσοστό των ψηφοφόρων της Ν.Δ. (πάνω από το 18%-19%) χωρίς ταυτόχρονα να μπορούν να διεισδύσουν σε άλλα κομματικά ακροατήρια , ενώ ακόμα και ο κ. Καραμέρος δείχνει αδυναμία να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Την έκπληξη φαίνεται να κάνει η κα. Μαρίνα Πατούλη που ζητήσαμε να μπει στην έρευνα μιας και έχει αυτοδιοικητική εμπειρία στο γειτονικό Δήμο Λυκόβρυσης- Πεύκης (φερόταν ως υποψήφια Δήμαρχος εκεί μέχρι που αποσύρθηκε), ενώ στεκόταν στο πλάι του Δημάρχου σ’ όλη την προσπάθειά του αυτά τα χρόνια. Η επιλογή μας δικαιώθηκε, αφού η κ. Μαρίνα Πατούλη χωρίς να έχει εκδηλώσει κανένα ενδιαφέρον, απολαμβάνει υψηλότατων ποσοστών τόσο στα ποιοτικά, όσο και στα ποσοτικά χαρακτηριστικά. Σημειώνουμε δε, ότι το 48% των ψηφοφόρων της Ν.Δ , το 31% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και πάνω από το 20% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ δηλώνουν ότι θα την ψήφιζαν αν αποφάσιζε να είναι υποψήφια Δήμαρχος. Το ερώτημα πια είναι: Σκοπεύει να μείνει αδρανής ή να δραστηριοποιηθεί; Εύλογο δεν είναι; Επίσης, τι θα κάνουν οι άλλοι υποψήφιοι;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 19:21