search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:58
MENU CLOSE

Πως να σβήσετε τα ίχνη σας από social media και internet

26.12.2018 16:52
Πως να σβήσετε τα ίχνη σας από social media και internet - Media

 

Οι αποκαλύψεις για διαρροές προσωπικών δεδομένων έχουν κάνει άπαντες να αναρωτιούνται πως μπορούν να προστατευτούν και να κάνουν πιο ιδιωτική τη παρουσία τους στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Facebook

Αν δεν θέλετε να διαγράψετε τον λογαριασμό σας αλλά να περιορίσετε τον κύκλο των ανθρώπων που θα βλέπουν τις δημοσιεύσεις σας, θα πρέπει να κάνετε τις σχετικές αλλαγές στις Ρυθμίσεις και εργαλεία απορρήτου του λογαριασμού σας. Συνολικά οι ρυθμίσεις απορρήτου του Facebook είναι πολλές και θα πρέπει να τους δώσετε αρκετή προσοχή για να δείτε τι σας ταιριάζει και τι όχι.

Αν σκέφτεστε το ενδεχόμενο διαγραφής από το Facebook θα πρέπει να έχετε υπόψιν πως μπορεί κατά λάθος να επηρεάσετε τη λειτουργικότητα άλλων εφαρμογών που μπορεί να χρησιμοποιείτε.

Twitter

Όλες οι βασικές ρυθμίσεις βρίσκονται σε μία σελίδα στην ενότητα «Απόρρητο και ασφάλεια». Εδώ, θα μπορείτε να επιλέξετε αν άλλοι θα σας επισημαίνουν με ετικέτα στις φωτογραφίες τους. Περισσότερο ενδιαφέρον έχει η ενότητα με τίτλο «Τα δεδομένα του Twitter σας» όπου μπορείτε να μάθετε τι ξέρει το Twitter για εσάς και ποια σημεία έχετε επισκεφθεί, ποιες εφαρμογές και συσκευές έχετε χρησιμοποιήσει.

Τέλος, υπάρχει και η περιοχή με τίτλο «Εξατομίκευση και δεδομένα» με ρυθμίσεις για το είδος των διαφημίσεων που θα βλέπετε στην πλατφόρμα του Twitter αλλά και για το αν τα δεδομένα σας θα κοινοποιούνται σε συνεργαζόμενες εταιρείες.

Google

Αν διατηρείτε λογαριασμό σε μία από τις υπηρεσίες της Google, όπως το Gmail για παράδειγμα, θα πρέπει να πάτε στη διεύθυνση και να ελέγξετε τις προσωπικές σας πληροφορίες και τα δεδομένα που έχει αποθηκεύσει η Google από προηγούμενες αναζητήσεις σας, καθώς και το ιστορικό των περιηγήσεων σας.

Ρυθμίστε τον browser σας

Επειδή υπάρχουν πολλά αδιάκριτα μάτια που μπορεί να έχουν λόγο να παρακολουθήσουν τις διαδικτυακές σας διαδρομές, μπορείτε σε πρώτη φάση να ρυθμίσετε το πρόγραμμα πλοήγησης (τον browser σας) καταλλήλως ώστε οι ιστότοποι και οι σελίδες που επισκέπτεστε να μην προχωρούν στον εντοπισμό σας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:58