29/11/2020 21:19:52

Διεθνή MME: Μεγαλώνει το ρήγμα Τσίπρα - Καμμένου μετά την ψηφοφορία στα Σκόπια

Διεθνή MME: Μεγαλώνει το ρήγμα Τσίπρα - Καμμένου μετά την ψηφοφορία στα Σκόπια - Media

 

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν «ιστορικό βήμα» την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την πΓΔΜ, ωστόσο δεν παρέλειψαν να αναφερθούν στο ρήγμα που υφίσταται και φέρεται να διογκώνεται ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο. 

Το Bloomberg τονίζει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός «αντιμετωπίζει δύσκολο καθήκον για να ξεπεράσει τους εθνικιστές εταίρους του στον κυβερνητικό συνασπισμό. Έχουν απειλήσει να φύγουν από την κυβέρνηση αν καταφέρει να περάσει από την πλευρά του τη Συμφωνία".

Από την πλευρά του το Associated Press κάνει λόγο για μια «ζόρικη αποστολή για τον Αλέξη Τσίπρα που αντιμετωπίζει ισχυρή διαφωνία από τον κυβερνητικό εταίρο του».  

Οι New York Times από την πλευρά τους επισημαίνουν ότι η ελληνική Βουλή θα πρέπει να ψηφίσει τη συμφωνία, «κάτι που πιθανότατα δεν θα αποδειχθεί εύκολη υπόθεση, δεδομένου πόσο βαθιά διχαστικό παραμένει το θέμα στη χώρα».

«Ακόμη και πριν από την ψηφοφορία στα Σκόπια, φαινόταν πως μεγαλώνει η ρήξη ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον κυβερνητικό εταίρο του Πάνου Καμμένο. Ο κ. Καμμένος έχει απειλήσει να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, μία κίνηση που θα μπορούσε να υποχρεώσει σε πρόωρες εκλογές. Παρότι εκφράζεται ολοένα και περισσότερο, δεν είναι ξεκάθαρο αν θα πραγματοποιήσει την απειλή του. Αν ο κ. Καμμένος έφευγε, θα αποχωρούσε από τη θέση του υπουργού Άμυνας χωρίς καμία εγγύηση ότι θα μπορούσε να εμποδίσει να προχωρήσει η αλλαγή της ονομασίας», σημειώνουν. 

Τέλος, η Wall Street Journal αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας «έχει υποσχεθεί να φέρει τη Συμφωνία για κοινοβουλευτική έγκριση μέσα σε 10 ημέρες από την επικύρωσή της στη "Μακεδονία”».

«Ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, για εβδομάδες απειλεί να αποσύρει το κόμμα του από τον κυβερνητικό συνασπισμό όταν η συμφωνία πάει στη βουλή», σημεώνει και καταλήγει: «Όμως, κάποιοι βουλευτές του έχουν πει ότι θα συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση και ότι θα ψηφίσουν τη Συμφωνία. Η Συμφωνία αναμένεται να περάσει στην Ελλάδα, χάρη και στη στήριξη κάποιων βουλευτών της αντιπολίτευσης, παρότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει οργισμένα αποκηρύξει τη Συμφωνία».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.