search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:15
MENU CLOSE

Πυρηνικός τρόμος: Οι ΗΠΑ αποχωρούν από τη συμφωνία για τα πυρηνικά μέσου βεληνεκούς

16.01.2019 17:07
Πυρηνικός τρόμος: Οι ΗΠΑ αποχωρούν από τη συμφωνία για τα πυρηνικά μέσου βεληνεκούς - Media
 
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τη διαδικασία για την αποχώρησή τους από τη Συνθήκη για τα πυρηνικά μέσου βεληνεκούς (INF) καθώς οι συνομιλίες τους με τη Ρωσία δεν κατέληξαν πουθενά, όπως ανακοίνωσε σήμερα υψηλόβαθμη Αμερικανίδα αξιωματούχος.
 
Η συνάντηση που είχαν στη Γενεύη αξιωματούχοι των δύο χωρών προκειμένου να επιλύσουν το πρόβλημα κατέληξαν σε αποτυχία, είπε η υφυπουργός Εξωτερικών Άντρεα Τόμσον, που είναι αρμόδια για τον έλεγχο των εξοπλισμών και τη διεθνή ασφάλεια.
 
Η Ουάσινγκτον κατηγορεί τη Μόσχα ότι παραβιάζει συστηματικά τη συνθήκη αυτή που υπογράφηκε το 1987, εν μέσω του Ψυχρού Πολέμου, κάτι που η Ρωσία αρνείται κατηγορηματικά.
 
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, η Τόμσον είπε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να ξεκινήσουν, στις 2 Φεβρουαρίου, την εξάμηνη διαδικασία για την αποχώρησή τους από τη Συνθήκη αυτή.
 
Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ διευκρίνισε ότι η Ρωσία θα έχει στη διάθεσή της έξι μήνες για να αποδείξει ότι συμμορφώνεται με τη συμφωνία.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:15