search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:30
MENU CLOSE

Η Β. Χατζηβασιλείου κάνει ανάρτηση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά την επικροτεί χωρίς να το καταλάβει! (Photo) 

20.01.2019 11:53
Βίκυ Χατζηβασιλείου: «Τα πράγματα είναι δύσκολα οικονομικά - Με ζει κάποιος και δεν το έχω καταλάβει;» (Video) - Media
Ο Τάσος Χατζηβασιλείου

 

Με μια ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram η Βίκυ Χατζηβασιλείου πήρε θέση κατά της Συμφωνία των Πρεσπών και κάλεσε τον κόσμο να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο. 

Ολόκληρη η ανάρτηση της παρουσιάστριας: 

«Φωνή λαού, οργή Θεού!! Φωνή προγονική, φωνή αρχαία ελληνική από το 808πΧ που ιδρύθηκε το πρώτο ελληνικό κρατίδιο της Μακεδονίας, φωνή Φιλίππου του Β’, του πρώτου σπουδαίου βασιλέα της, φωνή του Μεγαλέξανδρου που έφτασε το 320πΧ αυτή την ίδια μας ΣΗΜΕΡΙΝΉ ελληνική γλώσσα μέχρι τον Ινδό ποταμό, φωνή του Μακεδόνα φιλόσοφου Αριστοτέλη- δασκάλου του Μ. Αλεξάνδρου, που ανά τον κόσμο μέχρι σήμερα διαβάζονται με ευλάβεια οι σε ελληνική γραφή διδαχές του-, φωνή επαναστατική που 400 χρόνια παρέμενε ατόφια ελληνική χλευάζοντας τα τούρκικα..καραούλια, φωνή ακόμα και σλαβική, που δια στόματος Γκλιγκόροφ παραδέχθηκε δημόσια πως τα σλαβικά φύλα έφτασαν στην ελληνική Μακεδονία τον 6μΧ αι. και ουδεμία σχέση έχουν με τους αρχαίους Μακεδόνες ούτε προς την ιστορία, ούτε προς τη γλώσσα ( ΑΡΑ ΓΙΑΤΊ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ;;;;;), φωνή σύγχρονη ελληνική που κραυγάζει στα συλλαλητήρια, όμως φοβάμαι σήμερα, φωνή βοώντος εν τη ερήμω… ΕΥΡΥΔΙΚΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Η γνωστή παρουσιάστρια που «συγκινεί» χιλιάδες τηλεθεατές με την εκπομπή της, θέλει να δηλώσει πως είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά δεν τα επιδιώκει όπως θα ήθελε. Η κ. Χατζηβασιλείου γράφει ένα ολόκληρο κατεβατό για να μας πει και να μας αφυπνίσει πως οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι και όχι Έλληνες. Κάτι δηλαδή που αναφέρεται ρητά στη Συμφωνία των Πρεσπών την οποία η ίδια προσπαθεί να κατακεραυνώσει, χωρίς όμως να το καταφέρνει. Κάτι που παρατηρεί εύστοχα και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Θανάσης Χειμωνάς. 

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Χατζηβασιλείου «χτυπά» στα Social Media για τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα έστειλε «πακέτο» στον Πρωθυπουργο Αλ. Τσίπρα λέγοντας: 

«Κύριε Τσίπρα τελώ σε σύγχυση! Δεν έχω καταλάβει, βρίσκομαι στη Β. Ελλάδα ή στη νότια Μακεδονία; Αν εδώ στην Μακεδονία εγώ μιλάω Ελληνικά (και τα μιλάω καλά, σας διαβεβαιώ) και τα μιλούσε κι ο παππούς μου κι ο προπάππος μου και όλοι οι…προ, τότε ποιά είναι αυτή η γλώσσα που θα μιλάνε οι άλλοι «Μακεδόνες» πιο βόρεια και γιατί εγώ θα πρέπει να τους την αναγνωρίσω; Αν αυτή η συμφωνία είναι επωφελής μόνο για τα Σκόπια (εγώ αρνούμαι να τους αποκαλέσω με οποιοδήποτε συνθετικό εμπεριέχει την ονομασία του τόπου όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα) διότι τους ανοίγει το δρόμο για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τότε γιατί να την επικυρώσει η ελληνική Βουλή; Αν ΗΠΑ, Γερμανία και αρχές της ΕΕ πίεσαν σκληρά ώστε η Ελλάδα να συμφωνήσει σε ένα συμβιβαστικό όνομα, τότε γιατί να θεωρήσω αυτή την πράξη ως εθνικά συμβατή; Κι αν δεν μπορείτε να απαντήσετε στα ερωτήματά μου και να ξεμπλέξει το…κουβάρι του μυαλού μου, φοβάμαι πως κουβάρι θα γίνουν όλα γύρω μας εδώ στη Μακεδονία. Βόρεια, Νότια, Δυτικά και Ανατολικά!.. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:25