17/09/2019 20:49:41

Τσαβούσογλου: Ό,τι και να λένε εμείς θα ξεκινήσουμε γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Τσαβούσογλου: Ό,τι και να λένε εμείς θα ξεκινήσουμε γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ - Media

Την πρόθεση της Τουρκίας να ξεκινήσει τις γεωρτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ εξέφρασε εκ νέου ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας στον Οίκο Διεθνών Σχέσεων.

Σύμφωνα με το κυπριακό reporter.com.cy, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας δήλωσε ότι «επιθυμούμε να λυθεί το Κυπριακό με ειρηνικό τρόπο, ωστόσο δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στις γεωτρήσεις που ξεκινά η ελληνοκυπριακή πλευράς στη δυτική Μεσόγειο. Εκεί έχουν δικαιώματα και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, αλλά και η Τουρκία».

«Και στο παρελθόν το Barbaros Hayrettin Paşa έχει πραγματοποιήσει εκεί μόνο σεισμικές έρευνες, όμως σήμερα έφτασε μία πλατφόρμα μας, η Alanya1. Η δεύτερη πλατφόρμα μας αναμένεται τις επόμενες ημέρες και θα ξεκινήσιυμε κι εμείς τις γεωτρήσεις στις περιοχές που έχει αδειοδοτήσει η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», αλλά και στην κυπριακή ΑΟΖ. Δεν έχει σημασία τι θα πει ο οποιοσδήποτε. Η Τουρκία δεν είναι μόνο για τον εαυτό της, αλλά ενεργεί επιχειρηματικά και για λογαριασμό όλων των καταπιεσμένων λαών του κόσμου», συμπλήρωσε ο Τσαβούσογλου.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Τσαβούσογλου σχολίασε και την απόσυρση των ΗΠΑ από τη Συρία.

«Σε περίπτωση που προσπαθήσετε να διεξάγετε ή να διαχειριστείτε την απόφαση αξιολογώντας ένα βήμα παραπέρα θα αποτύχετε. Προσπαθούμε να διεξάγουμε αυτό με όλους μαζί σκεπτόμενοι επτά, οκτώ, εννιά, δέκα βήματα παραπέρα», σημείωσε ο Τούρκος υπουργός.

Επισημαίνοντας πως κάθε χώρα άρχισε να διεξάγει διαφορετικές πολιτικές μετά από την απόφαση απόσυρσης των ΗΠΑ, είπε: «Αλλά η δικιά μας πολιτική είναι πάντοτε ίδια. Οι τρομοκράτες θα εκκαθαριστούν από τη Συρία, θα έρθει ειρήνη και σταθερότητα στη Συρία. Θα υπάρξει πολιτική λύση. Θα γίνει ό,τι πει ο συριακός λαός».

Ο Tσαβούσογλου στην ομιλία του, αφού τόνισε πως η καταπολέμηση της τρομοκρατίας είναι πολιτική προτεραιότητα για την Τουρκία, υπογράμμισε πως θα συνεχίσουν τον αγώνα κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων σε όποιο σημείο του κόσμου και να βρίσκονται.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.