24/02/2020 03:23:13

Αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές Αυλώνα - Σύσκεψη των διευθυντών φυλακών με τον υπουργό Δικαιοσύνης

Αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές Αυλώνα - Σύσκεψη των διευθυντών φυλακών με τον υπουργό Δικαιοσύνης - Media

 

Άγρια συμπλοκή μεταξύ Πακιστανών και Αφγανών κρατουμένων με αυτοσχέδια μαχαίρια και ρόπαλα στις φυλακές Αυλώνα. Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν 14 άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου και στη συνέχεια στα εφημερεύοντα δημόσια νοσοκομεία των Αθηνών.

Αιτία της σύγκρουσης φαίνεται να ήταν ποια από τις δύο «ομάδες» θα έχει τον έλεγχο διακίνησης ναρκωτικών εντός του σωφρονιστικού καταστήματος!

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επεισοδίων που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στις φυλακές νέων στον Αυλώνα αλλά και γενικότερα στα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας. Θυμίζουμε ότι πριν από περίπου ενάμιση μήνα κρατούμενοι κακοποίησαν τον 19χρονο Αλβανό που κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.

 

Ευρεία σύσκεψη με τους διευθυντές των φυλακών υπό τον υπ. Δικαιοσύνης, Μιχ. Καλογήρου

Την πλέον κατάλληλη στιγμή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου με τους συνολικά 34 διευθυντές των φυλακών της χώρας με κυρίαρχο θέμα συζήτησης την εύρυθμη λειτουργία και ασφάλεια των φυλακών, ιδίως για την προστασία της ζωής και της υγείας των υπαλλήλων και των κρατουμένων αλλά και την αποτροπή αποδράσεων.

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε τους διευθυντές για τις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου οι φυλακές να ενισχυθούν με έμψυχο δυναμικό και επιπλέον συστήματα ασφαλείας, ενώ ζήτησε την επίταση της προσοχής τους κατά την άσκηση των καθηκόντων του προσωπικού.

Επίσης, δόθηκαν σαφείς οδηγίες από τον κ. Καλογήρου για τη λειτουργία των τμημάτων φύλαξης και εξωτερικής φρούρησης αλλά και τη στενότερη συνεργασία των καταστημάτων κράτησης με την Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου. Δεσμεύθηκε δε για την συχνή παρουσία του ιδίου, του γενικού γραμματέα και άλλων στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης στις φυλακές.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.