search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:10
MENU CLOSE

Καιρός: Ο «Φοίβος» έφερε καταιγίδες, χαλάζι και 4.000 κεραυνούς – Ο καιρός τις επόμενες μέρες

24.01.2019 07:05
Καιρός: Ο «Φοίβος» έφερε καταιγίδες, χαλάζι και 4.000 κεραυνούς - Ο καιρός τις επόμενες μέρες - Media

 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Φοίβος», η οποία αναμένεται να διαρκέσει έως την Κυριακή.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί μεγάλα ύψη βροχής, κυρίως στην Ήπειρο αλλά και πολλοί κεραυνοί ειδικά στο Ιόνιο και στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου. Όπως γράφει το meteo, έπεσαν τις τελευταίες ώρες περισσότεροι από 4000 κεραυνοί.

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται για σήμερα από τα  δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, και τους θυελλώδεις νότιους άνεμους που η ένταση τους θα φθάνει τα 9 μποφόρ. Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν σήμερα Πέμπτη, τις πρωινές ώρες η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και μέχρι το μεσημέρι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος  και η δυτική Στέρεα (κυρίως στα παραθαλάσσια), καθώς και η δυτική και νότια Πελοπόννησος.

Καλλιάνος: Επιδείνωση από τη νύχτα με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία – Με καθυστέρηση η έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία

Η κακοκαιρία που πλήττει από αργά το απόγευμα της Τετάρτης τη δυτική Μακεδονία έχει χιονοπτώσεις στα ορεινά και έντονες βροχοπτώσεις στα πιο πεδινά έχει δημιουργήσει προβλήματα και δυσχέρειες στην κίνηση των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ οι δήμαρχοι σε αρκετές περιοχές έλαβαν αποφάσεις ως προς την λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Έτσι, σήμερα Πέμπτη, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Τσοτύλι και τον Πεντάλοφο του δήμου Βοϊου, της ΠΕ Κοζάνης, θα παραμείνουν κλειστά. Στον δήμο Πρεσπών Φλώρινας, θα λειτουργήσουν με δύο ώρες καθυστέρηση, ενώ στην Φλώρινα και τα Γρεβενά του κουδούνι θα κτυπήσει στις 09.00 το πρωί.

Σε ό,τι αφορά την κίνηση των οχημάτων στην ΠΕ Γρεβενών χρειάζονται αλυσίδες από το 13ο έως 54ο χλμ της επαρχιακής οδού Γρεβενών – Σαμαρίνας, από το 13ο έως 45ο χλμ Γρεβενών – Βασιλίτσας, από το 13ο έως 45ο χλμ Γρεβενών – Περιβολίου και από το 13ο έως 25ο χλμ της Επαρχιακής οδού Γρεβενών -Σπηλαίου. 

Στην ΠΕ Κοζάνης χρειάζονται αλυσίδες στο 76ο έως 97ο χλμ της Εθνικής οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων, στην θέση Πεντάλοφο, επίσης με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία από το 18ο έως 24,5ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 32ο έως 45ο χλμ. του δρόμου Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης ) και σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της ΠΕ Καστοριάς.

Τέλος, στην ΠΕ Φλώρινας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από το 12ο έως 52ο χλμ της Εθνικής οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από το 20ο έως 30ο χλμ του δρόμου Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 31ο έως 37ο χλμ Φλώρινας-Πρεσπών, από το 7ο έως 9ο χλμ της Επαρχιακής οδού Αετού – Νυμφαίου και σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Φλώρινας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:08