search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:18
MENU CLOSE

Ξεχάστε την κινητή τηλεφωνία όπως την ξέρατε – Έρχονται οι πρώτες 5G συσκευές

25.01.2019 18:57
Ξεχάστε την κινητή τηλεφωνία όπως την ξέρατε - Έρχονται οι πρώτες 5G συσκευές - Media

 

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδoθεί όλες οι μεγάλες εταιρείες που κατασκευάζουν συσκευές κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να βρεθούν πρώτες στον μεγάλο «αγώνα» του 5G, δηλαδή, των δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς, που θα παρέχουν υπερυψηλές ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων.

Σε θέση εκκίνησης έχουν μπει ήδη τρεις από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο, η Samsung, η Ηuawei και η LG και οι δύο τελευταίες είναι έτοιμες να παρουσιάσουν τον επόμενο μήνα στο MWC στη Βαρκελώνη τις πρώτες συσκευές που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα 5G δίκτυα.

Η Huawei μάλιστα, φαίνεται ότι θα παρουσιάσει ένα αναδιπλούμενο τηλέφωνο, ενώ η LG μια συσκευή τηλεφώνου με τον τελευταίο επεξεργαστή Snapdragon της Qualcomm και τεράστια μπαταρία 4.000 mAh, καθώς το 5G είναι πολύ ενεργοβόρο.

Παρόμοια σχέδια έχει και η Samsung, αλλά δεν έχει ανακοινώσει πότε θα παρουσιάσει τις συσκευές της.

Στη σειρά για την παρουσίαση συσκευών 5G μέσα στο 2019 έχουν μπει και άλλες εταιρείες όπως η Oppo, η One Plus, η Xiaomi, η Sony και άλλες, ενώ η Apple προγραμματίζει το 5G iPhone της για το 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 5G θα μπορεί να επιτύχει ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων της τάξεως ακόμα και των 10 Gbps, ακόμα μεγαλύτερες από αυτές που παρέχουν τα δίκτυα 4G. Ωστόσο, τα δίκτυα 5G είναι ακόμα υπό κατασκευή, οπότε η κάλυψη θα είναι περιορισμένη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:00