search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:01
MENU CLOSE

Π. Καμμένος στον ΣΚΑΙ: Μου την είχαν στημένη – Εξαγοράστηκαν με καρέκλα οι βουλευτές μου

13.02.2019 22:50
Π. Καμμένος στον ΣΚΑΙ: Μου την είχαν στημένη - Εξαγοράστηκαν με καρέκλα οι βουλευτές μου  - Media

Για μεθόδευση ώστε να χάσουν οι ΑΝΕΛ τη φωνή τους στη Βουλή έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στην εκπομπή «Ρουά Ματ» με τη Νίκη Λυπεράκη στον ΣΚΑΙ μετά τα μεσάνυχτα.

Στο στούντιο για να «ανακρίνουν» τον αρχηγό των ΑΝΕΛ ήταν οι δημοσιογράφοι Τάκης Χατζής και Βασίλης Χιώτης, ενώ τα δικά τους ερωτήματα έθεταν οι τηλεθεατές μέσω των social media.

Ερωτηθείς αν αυτό το διάστημα έχει επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Καμμένος απάντησε: «Μπορώ να τον πάρω τηλέφωνο και αν χρειαστεί για θέματα που έχουν να κάνουν με την πατρίδα μου θα του τηλεφωνήσω».

Δήλωσε επίσης πως ότι και να έκαναν οι ΑΝΕΛ, η συμφωνία των Πρεσπών θα πέρναγε από τη Βουλή, ανεξαρτήτως κυβέρνησης: «Ό,τι και να έκαναν οι ΑΝΕΛ δεν θα μπορούσε να σωθεί η Μακεδονία. Γιατί και η κυβέρνηση να έπεφτε, θα την ψήφιζε ο κ. Μητσοτάκης γιατί έχει την ίδια άποψη με τον κ. Τσίπρα».

«Εμένα με ενδιαφέρει να μην υπάρχει καθόλου το όνομα Μακεδονία, ειδάλλως θα ήθελα τη διάλυση των Σκοπίων, γιατί είναι προς το εθνικό συμφέρον να μην υπάρχει αυτή η χώρα», τόνισε επίσης απαντώντας σε ερώτηση για το ποια λύση θα στήριζε στο ονοματολογικό της γειτονικής χώρας.

Επανέλαβε τις καταγγελίες του σε βάρος του Ν. Κοτζιά για τα πεπραγμένα του στο υπουργείο Εξωτερικών καθώς επίσης και για σχέσεις με τον αμφιλεγόμενο μεγαλοεπενδυτή Τζόρτζ Σόρος: «Ο φάκελος που κατέθεσα περιλαμβάνει γνωμοδοτήσεις του ΝΣΚ που λένε να μην υπογράψει ο κ. Κοτζιάς με την εταιρεία του Σόρος για τις βίζες. Έχω στοιχεία για τον Κοτζιά και τον Σόρος. Για να πάω να καταθέσω στη Δικαιοσύνη, θα πρέπει να κληθώ από τον εισαγγελέα. Είναι υποχρέωση του εισαγγελέα να διερευνήσει το θέμα και δεν έχω κληθεί προς το παρόν».

Ο κ. Καμμένος εξιστόρησε και το τί έλαβε χώρα στο επεισοδιακό υπουργικό συμβούλιο που οδήγησε στην παραίτηση του Νίκου Κοτζιά: «Μπήκε ο κ. Κοτζιάς και άρχισε να φωνάζει για τις καταγγελίες μου για τον Σόρος και άρχισε να εκστομίζει ασυναρτησίες. Εγώ δεν είπα για χρηματισμό με 50 εκατ. αυρώ του κ. Κοτζιά, ρώτησα εάν υπάρχει διάθεση μυστικών κονδυλίων από τον κ. Κοτζιά προς τα ΜΜΕ των Σκοπίων για να επηρεάσουν την κοινή γνώμη αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ χαρακτήρισε «λάθος» την τοποθέτηση της Βασιλικής Θάνου στο πρωθυπουργικό γραφείο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αφησε μία περιρρέουσα αρνητική ατμόσφαιρα. Η παρουσία της με ενόχλησε».

Ερωτηθείς για τις απομακρύνσεις Φίλη και Κοτζιά από την κυβέρνηση ο κ. Καμμένος τόνισε: «Δεν έχω “φάει” κανέναν υπουργό. Ο πρωθυπουργός, όταν υπήρχε μία σύγκρουση σε επίπεδο συγκυβέρνησης, έπαιρνε από μόνος του τέτοια μέτρα, που έλυναν τα προβλήματα».

Αναφορικά με τη διεξαγωγή εκλογών ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός «θα προσπαθήσει να τις κάνει τον Οκτώβριο, αλλά δεν θα μπορέσει να φτάσει μέχρι εκεί».

«Δεν υπάρχει πολιτικός χρόνος για να μπορέσει να εξαντλήσει την τετραετία ο κ. Τσίπρας. Από την ώρα που ήρθε η συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση, για εμάς, δεν υπάρχει. Εμείς ζητάμε άμεσα εκλογές» είπε.

Ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε και στον διάδοχό του στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας αλλά και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. «Ο κ. Αποστολάκης είναι ένας εξαιρετικός υπουργός. Δεν έχω αμφιβολία ότι θα προασπίσει τις ελληνικές σχέσεις», είπε χαρακτηριστικά.

«Μακάρι οι Τούρκοι να καταλάβουν ότι το συμφέρον τους είναι να έχουν καλές σχέσεις με την Ελλάδα και ότι πρέπει να ζήσουμε ειρηνικά. Η Τουρκία, όσον αφορά τη διπλωματίας της, προσπαθεί να προσεγγίσει την Ελλάδα. Αυτό που με ενόχλησε ήταν η αναφορά αρχή διαλόγου για την υφαλοκρηπίδα. Είναι κάτι που φεύγει από τις ελληνικές θέσεις».

Για το ρόλο του Γιάνη Βαρουφάκη στις διαπραγματεύσεις του πρώτου εξαμήνου, είπε: «Ο Βαρουφάκης φέρθηκε σαν υπάλληλος του Σόιμπλε . Ο κ. Βαρουφάκης έφαγε πολλές κλοτσιές τον Ιούλιο από τον κ. Τσίπρα όταν ανακαλύψαμε ότι προωθούσε το σχέδιο του Σόιμπλε για έξοδο από το ευρώ και ήθελε να μετατρέψει την Ελλάδα σε αποθήκη ανθρώπων. Μπορεί να είχε συμφωνία με τον Σόιμπλε, ή μπορεί να ήταν ψυχοπαθής. Και με την παρέμβαση του Ολάντ και του Ομπάμα έγινε συμφωνία στο Eurogroup (…) Ο Βαρουφάκης υλοποίησε δουλικά το σχέδιο του Σόιμπλε, ήθελε μετατροπή της Ελλάδας σε αποθήκη ανθρώπων και τότε τον ξυλώσαμε».

Άλλα σημαντικά σημεία της συνέντευξης του Π. Καμμένου:

  • Οι ΑΝΕΛ συγκυβέρνησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια πορεία σταθερότητας για τη χώρα, σε μια σχέση δύσκολη μεταξύ δυο πολιτικών οργανισμών πολύ διαφορετικών μεταξύ τους, που ποτέ δεν έκρυβαν ο ένας για τον άλλον αυτό που πίστευαν. Πιστεύω ότι ο στόχος επετεύχθη.
  • Έκανα όλες τις προσπάθειες να μην φτάσουμε στο σημείο της ρήξης, αλλά όταν ήρθε η ώρα να υπογράψει τη Συνθήκη των Πρεσπών, εμείς τραβήξαμε και το χέρι και το στυλό. Αυτό που με πείραξε πιο πολύ απ’ όλα είναι η μεθόδευση να χάσουν τη φωνή τους στη βουλή οι ΑΝΕΛ.
  • Δημοσιογράφος, από κυβερνητικό Μέσο, μου αποκάλυψε βγαίνοντας από τη Βουλή ότι «σας την έχουν στημένη, να πάρουν βουλευτές σας, να φτάσετε στους πέντε και να σας πάρουν στη συνέχεια την κοινοβουλευτική ομάδα».
  • Η σύγκρουση είναι αληθινή, όπως αληθινή ήταν και η συνεργασία.
  • Ο ίδιος ο Τσίπρας έκανε επαφές με βουλευτές και τους πρόσφερε υπουργικές θέσεις. Είναι κάτι που δεν το περίμενα.
  • Στη Μακεδονία μας δεν αποδέχονται καν την παράδοση του όρου Μακεδονία που την δίνει και ο Τσίπρας, αλλά και ο Μητσοτάκης. Το ίδιο στυλό χρησιμοποιούν και οι δυο. Ήμασταν η πρώτη πολιτική δύναμη στην μεταπολιτευτική ιστορία που παραιτηθήκαμε από τις καρέκλες μας.
  • Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για το Plan B έναντι του Σκοπιανού που συζήτησε στις ΗΠΑ και τόνισε ότι μετά είδε δημοσιεύματα για αποστασίες στα ΜΜΕ. “Αν μπορείς να πετύχεις να υπάρξει συμφωνία στρατιωτική με τα Σκόπια, προχώρα την, μου είπε ο κ. Τσίπρας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
  • Όταν του είπα για τα πρωτοσέλιδα που μου έκαναν επίθεση και το σχέδιο ουσιαστικά αποστασίας, μου απάντησε ότι “μου είπαν κι άλλα, ότι βρέθηκες με τον Μητσοτάκη”.  
  • Αναγνωρίζω ότι έπεσα έξω σε ανθρώπους. Στον κ. Κουϊκ που τον έκανα υπουργό δυο φορές επί των Εξωτερικών και τον οποίο δεν είχε επιλέξει ο ελληνικός λαός, όπως λέει ο ίδιος, αφού ποτέ δεν εξελέγη. Δεν περίμενα ποτέ ο άνθρωπος που ορκιζόταν για το όνομα της Μακεδονίας να γίνει ο αριστερότερος των αριστερών. Ήθελε να είναι και στη συζυγική στέγη, δηλαδή με τους Ανεξάρτητος, αλλά και με την ερωμένη, δηλαδή υπουργός.
  • Εμείς δεν συνεργαστήκαμε με την κ. Μέρκελ, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας.
  • Επιβληθήκαμε στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν ήταν οι ΑΝΕΛ στο υπουργείο Άμυνας θα είχε προχωρήσει η συνεργασία με το Ισραήλ, όταν ο Μανιός έμπαινε στο παλαιστινιακό πλοίο και συγκρουόταν με το ισραηλινό ανοιχτά από την Κύπρο; Κάναμε την καλύτερη στρατηγική συνεργασία με την Αίγυπτο όταν οι «σκληροί» του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπέρ των μουσουλμάνων αδελφών.
  • Ο κ. Τσίπρας δεν φέρθηκε σαν ένας αριστερός πρωθυπουργός, αλλά σαν πρωθυπουργός που κοίταξε το συμφέρον της χώρας κι έκανε τις καλύτερες συμφωνίες με τις ΗΠΑ. Σ’ αυτό είμαι υπερήφανος σαν κυβερνητικός εταίρος. 
  • Ο οποιοσδήποτε πολιτικός ενσυνείδητα παραχωρεί τον όρο Μακεδονία είναι μέσα στην ικανοποίηση σχεδίων που προδίδουν την Ελλάδα και τα δίκαιά της και την ιστορία της. Όσο προδότη θεωρώ τον Τσίπρα, τόσο προδότη θεωρώ και τον Μητσοτάκη. Είναι προδοτική η Συμφωνία των Πρεσπών.
  • Εμένα με ενδιαφέρει να μην υπάρχει καθόλου το όνομα Μακεδονία, ειδάλλως θα ήθελα τη διάλυση των Σκοπίων, γιατί είναι προς το εθνικό συμφέρον να μην υπάρχει αυτή η χώρα.
  • Οι τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ εξαγοράστηκαν με υπουργικούς θώκους. Κανένας από τους τρεις βουλευτές που έγιναν υπουργοί δεν στήριζαν την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:01