search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:25
MENU CLOSE

Παππάς: Τα Βαλκάνια μπορούν να γίνουν χώρος συνανάπτυξης

17.02.2019 09:12
Παππάς για συμφωνία ΕΛΔΟ - NASA: Τεράστιο βήμα για την Ελλάδα - Media

 

Στην ατζέντα των θεμάτων που θα συζητήσει με τους αξιωματούχους της Βόρειας Μακεδονίας κατά την διήμερη επίσκεψή του στην γειτονική χώρα, αναφέρθηκε με δήλωσή του στο Αθηναϊκό –Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο περιθώριο του αναπτυξιακού συνεδρίου που πραγματοποιείται στην Αρχαία Ολυμπία.

“Θα συζητήσουμε με τους βόρειους γείτονές μας τις δυνατότητες συνεργασίας σε τομείς τεχνολογικής αιχμής. Θα συζητήσουμε για την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων στο Δημόσιο, για το μετασχηματισμό του αγροτικού τομέα και άλλες δυνατότητες που έχουμε στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών”.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι “επειδή η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη χώρα στην περιοχή, έχει ως εκ τούτου τους περισσότερους λόγους να θέλει οι σχέσεις όλων των χωρών να είναι να εξομαλυμένες και να υπάρχουν προοπτικές συνανάπτυξης”.

Μάλιστα, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, “οι προοπτικές ανάπτυξης της Βόρειας Ελλάδας ήταν αυτές που προδόθηκαν στο παρελθόν από τα αδιέξοδα τα οποία δημιουργήθηκαν στην εξωτερική μας πολιτική.” “Αυτές οι δυνατότητες” συνέχισε, “τώρα έχουν αρχίσει και αναφαίνονται”.

Αναφερόμενος στο προσεχές μέλλον ο κ. Παππάς τόνισε ότι “ο χώρος των Βαλκανίων μπορεί να γίνει ένας χώρος συνανάπτυξης και εδώ πέρα η Ελλάδα ή θα πρωταγωνιστήσει, ή αυτή η προοπτική θα υπονομευτεί ξανά.” Αλλά, όπως πρόσθεσε, “νομίζω ότι και ο λαός μας και η πολιτική ηγεσία έχουν την αίσθηση της ευθύνης, ούτως ώστε να προτεραιοποιήσουμε όλοι μαζί -και με την οργανωμένη επιχειρηματικότητα θα σας έλεγα- τις δυνατότητες που υπάρχουν στην περιοχή”.  

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:24