search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:13
MENU CLOSE

«Μην ζητάτε λεφτά, θα πληρώσω όποτε εγώ θέλω, η Αστυνομία και η Χρυσή Αυγή είναι φίλοι μου»

18.02.2019 16:02
«Μην ζητάτε λεφτά, θα πληρώσω όποτε εγώ θέλω, η Αστυνομία και η Χρυσή Αυγή είναι φίλοι μου» - Media

 

Σοκ προκαλούν οι μαρτυρίες των μεταναστών εργατών που έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από το αφεντικό τους, στην περιοχή της Λάρισας, όταν του ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου από κοινού με την ΚΕΕΡΦΑ, το περιστατικό σημειώθηκε στις 8 Φεβρουαρίου, όταν οι δύο εργάτες ζήτησαν τα δεδουλευμένα από τον εργοδότη τους. Το αφεντικό με δυο μπράβους τους έδειρε και τους έλεγε «μην ζητάτε λεφτά, θα πληρώσω όποτε εγώ θέλω» και «η Αστυνομία και η Χρυσή Αυγή είναι φίλοι μου. Θα καλέσουμε τη Χρυσή Αυγή και δεν θα αφήσουμε κανένα Πακιστανό ζωντανό στη Λάρισα», ανέφερε ο Τζαβέντ Ασλάμ. Εντός της ημέρας οι δυο εργάτες επρόκειτο να προβούν σε καταγγελία και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Μαρτυρία για τον ξυλοδαρμό μετανάστη από αστυνομικούς στη Νίκαια

Στις 9 Φεβρουαρίου αστυνομικοί σταματούν για έλεγχο αυτοκίνητο στη Νίκαια. Ο ένας επιβαίνων, Μοχάμεντ Αρσλάν, εργάτης λαϊκών αγορών, κατεβαίνει και τους δείχνει τα χαρτιά του αυτοκινήτου. Οι αστυνομικοί, όπως ανέφερε ο κ. Αρσλάν, του βάζουν χειροπέδες και αρχίζουν να τον ξυλοκοπούν. «Έτρεχε πολύ αίμα. Με πήραν με τον συνεπιβάτη, Ζαφίρ Αρσάτ, στο ΑΤ. Νίκαιας. Ζήτησα γιατρό, με αγνόησαν. Ήθελα να κάνω μήνυσα, πάλι με αγνόησαν. Τελικά με κράτησαν Σάββατο και Κυριακή στο τμήμα και Δευτέρα πέρασα αυτόφωρο για αντίσταση κατά της αρχής. Αυτό το έκαναν για να δικαιολογήσουν τον τραυματισμό μου. Τον Ζαφίρ, που δεν ήταν χτυπημένος, τον άφησαν», είπε.

Τον τελευταίο μην έχουν πληθύνει τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας και αυθαιρεσίας από πλευράς Αστυνομίας, υποστήριξε ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή), Πέτρος Κωνσταντίνου, όπως στο Β΄ ΑΤ Περιστερίου, όπου δέκα κρατούμενοι μετανάστες, έχουν προχωρήσει σε απεργία πείνας ενάντια στις «απάνθρωπες συνθήκες κράτησής τους», όπως δηλώνουν.

Ο κ. Κωνσταντίνου κάλεσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να διερευνήσει τις υποθέσεις.

Πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:09