31/05/2020 23:40:31

Νέος διαδικτυακός εφιάλτης: «Παιχνίδι» οδηγεί παιδιά σε ακρωτηριασμούς και αυτοκτονίες

Νέος διαδικτυακός εφιάλτης: «Παιχνίδι» οδηγεί παιδιά σε ακρωτηριασμούς και αυτοκτονίες - Media

 

Μετά την «μπλε φάλαινα», ένας νέος εφιάλτης για τους γονείς και τα παιδιά έχει κάνει την εμφάνισή του στα social media, θέτοντας τις απανταχού διωκτικές αρχές σε κατάσταση συναγερμού.

Πρόκειται για μια εφαρμογή του WhatsApp που έχει ονομαστεί από τον κεντρικό της χαρακτήρα, την «Μόμο», που είναι ένα τερατόμορφο πλάσμα με πρόσωπο γυναίκας και σώμα πουλιου.

Η εφαρμογή, που προέρχεται από αγνώστους, βάζει νεαρούς χρήστες του Instagram να περνούν από διάφορες δοκιμασίες, που γίνονται όλο πιο επικίνδυνες.

Στα τελικά της στάδια, οι δοκιμασίες περιλαμβάνουν αυτοακρωτηριασμούς και στο τέλος ζητείται από τους παίκτες να αυτοκτονήσουν ζωντανά στο WhatsApp.

Μάλιστα, οι παίκτες καλούνται να ανεβάζουν φωτογραφίες με τους τραυματισμούς τους, ενώ στην περίπτωση που δεν το κάνουν, δέχονται απειλές για «κατάρα».

Η «πρόκληση της Μόμο», όπως ονομάζεται η εφαρμογή, έχει ήδη οδηγήσει στο θάνατο ενός 12χρονου αγοριού στην Αργεντινή και έκανε την εμφάνισή της και σε άλλες χώρες.

Οι αρχές της Βρετανίας εκτιμούν ότι το «αυτοκαταστροφικό παιχνίδι» χρησιμοποιείται από χάκερς που εκτός από την κλοπή προσωπικών δεδομένων κινούνται και από σαδιστικά κίνητρα.

Επίσης, στη Βόρεια Ιρλανδία, η αστυνομία καλεί τους γονείς να ελέγχουν τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν τα παιδιά τους και να ενημερώνουν τις αρχές αν διαπιστώσουν κάτι ύποπτο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.