search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:23
MENU CLOSE

Νέα κατάρρευση σε ενετικό μνημείο στα Χανιά – Καταστράφηκαν 3 αυτοκίνητα (Video)

28.02.2019 10:26
Νέα κατάρρευση σε ενετικό μνημείο στα Χανιά - Καταστράφηκαν 3 αυτοκίνητα (Video) - Media

 

Δύο ημέρες μετά την πρώτη κατολίσθηση, τα ξημερώματα της Πέμπτης, το μνημείο υπέστη σοβαρή ζημιά μαζί με τρία σταθμευμένα οχήματα.

Δύο ημέρες μετά την κατάρρευση μικρού τμήματος στον Επιπρομαχώνα του Αγ.Δημητρίου στην παλιά πόλη των Χανίων, τα ξημερώματα της Πέμπτης κατέρρευσε το βόρειο τμήμα του μνημείου ενώ μεγάλοι χωμάτινοι όγκοι και πέτρες έπεσαν πάνω σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα, προκαλώντας εκτεταμμένες ζημιές.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στη μία και μισή μετά τα μεσάνυχτα ενώ φαίνεται ότι η κατολίσθηση μπορεί να συνεχιστεί καθώς το νοτιοανατολικό τμήμα κινδυνεύει να καταρρεύσει.

Είναι ευτύχημα ότι η κατολίσθηση έγινε νύχτα και δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, μια διαπίστωση που, ειδικά αυτές τις ημέρες που ο νομός Χανίων έχει πληγεί από την κακοκαιρία, επαναλήφθηκε συχνά, ότι δηλαδή από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει θύματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το 2017, είχαν σημειωθεί μικρής έκτασης κατολισθήσεις στο μνημείο και είχαν ξεκινήσει αμέσως εργασίες για την αποκατάσταση και την στήριξη του Επιπρομαχώνα, όμως αποδείχτηκε ότι αυτές δεν ήταν αρκετές

Ιδιοκτήτης ενός εκ των αυτοκινήτων πάνω στα οποία κατέληξαν οι χωμάτινοι όγκοι, μιλώντας στο Flashnews.gr σημείωσε ότι το πρόβλημα της ετοιμορροπίας είναι παλιό. Πριν από 20 χρόνια σημειώθηκε η πρώτη κατολίσθηση και οι επεμβάσεις που έγιναν τότε αφενός δεν ήταν οι ενδεδειγμένες, αφετέρου η τοποθέτηση λουλουδιών στο πάνω μέρος του Επιπρομαχώνα, δέσμευε νερό που πότισε εν τέλει το χώμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:23