search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 02:40
MENU CLOSE

Τρίτη απαλλαγή του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ από το Συμβούλιο Εφετών

01.03.2019 11:11
Die Presse για υπόθεση Α. Γεωργίου: «Πώς η Ελλάδα διώκει πεισματικά την αλήθεια» - Media

 

Το Συμβούλιο των Εφετών, χθες, για τρίτη φορά προχώρησε σε απαλλαγή του Ανδρέα Γεωργίου, απορρίπτοντας τις καταγγελίες πρώην μελών της Αρχής, ότι διογκώθηκε τεχνηέντως το έλλειμμα του 2009, υπόθεση που έχει προκαλέσει –και συνεχίζει να προκαλεί– τις αντιδράσεις των Eυρωπαίων εταίρων και των εκπροσώπων των θεσμών.

Ειδικότερα, το Συμβούλιο Εφετών, με άλλους δικαστές από τις προηγούμενες φορές, οδηγήθηκε και πάλι σε απαλλαγή του Ανδρέα Γεωργίου από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, ότι δηλαδή διόγκωσε το ύψος του ελλείμματος του 2009 και, κατά τους καταγγέλλοντες, διευκόλυνε την είσοδο της χώρας σε προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής, ενώ ο Ανδρέας Γεωργίου ανέλαβε τα ηνία της Αρχής, όταν ήταν πλέον δρομολογημένη η πρώτη σύμβαση με τους δανειστές της χώρας.

Για την υπόθεση Γεωργίου έχουν ήδη υπάρξει τρεις απαλλαγές από ισάριθμα συμβούλια εφετών, ενώ ώς τώρα έχουν ασκηθεί δύο αναιρέσεις από την εισαγγελέα του Αρ. Πάγου Ξένη Δημητρίου και για τις δύο αυτές αναιρέσεις υπέρ των θέσεων της εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου έχουν ταχθεί και τα αρμόδια ποινικά τμήματα του Α.Π.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50