search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:21
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Λάθος η στάση της ΝΔ στο θέμα καταδίκης του Νίκου Γεωργιάδη

10.03.2019 11:16
Άδωνις Γεωργιάδης: Βλάπτει την Ελλάδα η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 - Media

 

Την απόλυτη καταδίκη τους στην υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη, πρώην βουλευτή της ΝΔ και στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση, εκφράζουν οι πολίτες σύμφωνα με πανελλαδική έρευνα της Palmos Analysis για το Tvxs.gr.

Συντριπτικά η κοινή γνώμη απορρίπτει και τη στάση της ΝΔ στην υπόθεση, καθώς διαφωνεί με τον ισχυρισμό της πως πρόκειται για “προσωπική υπόθεση”.

Η μεγάλη πλειοψηφία απορρίπτει και τους ισχυρισμούς περί “σκευωρίας” των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, για το σκάνδαλο Novartis.

Αναλυτικά, για την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη, το 93% δηλώνει πως πρόσωπα που βαρύνονται με τέτοιες καταδίκες θα πρέπει να αποσύρονται οριστικά από την πολιτική δράση, ενώ το 92% δηλώνει πως τα κόμματα θα πρέπει να καταδικάζουν ρητά και κατηγορηματικά αυτά τα στελέχη.

Υπενθυμίζεται πως η ΝΔ σε ανακοίνωσή της απέφυγε να καταδικάσει τις πράξεις του Νίκου Γεωργιάδη μιλώντας για μια “αυστηρά προσωπική υπόθεση”. Με αυτή τη θέση συμφωνεί μόλις το 5% των ερωτηθέντων.

Ακόμη και η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων της ΝΔ, συγκεκριμένα ποσοστό 94%, διαφωνεί με τη στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλώνοντας πως θα έπρεπε να υπάρξει ρητή καταδίκη.

Για το σκάνδαλο Novartis, το 66% δηλώνει πως στην υπόθεση εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, έναντι μόλις του 16% που συμφωνεί με τον ισχυρισμό της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ περί σκευωρίας. Και σε αυτή την περίπτωση, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων των κομμάτων της αντιπολίτευσης (44% της ΝΔ και 47% του ΚΙΝΑΛ) διαφωνούν με το αφήγημα των ηγεσιών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η άποψη των πολιτών σχετικά με το αν θα υπάρξει τελικά τιμωρία των εμπλεκόμενων πολιτικών. Συγκεκριμένα η πλειονότητα, σε ποσοστό 69%, δηλώνει πως δεν πιστεύει ότι θα τιμωρηθούν οι πολιτικοί που εμπλέκονται, έναντι 23% που απαντάει πως θα υπάρξει τιμωρία τους για το σκάνδαλο. Μάλιστα η αντίληψη περί ατιμωρησίας φαίνεται να κυριαρχεί στους ψηφοφόρους και των τριών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ), σε ποσοστά από 60% έως 70%.

 

Η ταυτότητα της έρευνας

Πηγή: tvxs.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:19