search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:59
MENU CLOSE

Στο… μάτι χρυσοθήρων η Γκιώνα – Ψάχνουν τις χρυσές λίρες των ανταρτών (Photos)

13.03.2019 13:26
Στο… μάτι χρυσοθήρων η Γκιώνα – Ψάχνουν τις χρυσές λίρες των ανταρτών (Photos) - Media

 

Έχει παραγίνει το κακό με τους διψασμένους για χρυσάφι σύγχρονους «Ιντιάνα Τζόουνς» που δρουν ολοένα και συχνότερα σε διάφορα μέρη της χώρας, εξοπλισμένοι με σκαπτικά μηχανήματα και ανιχνευτές μετάλλων τελευταίας τεχνολογίας.

Αυτή τη φορά οι επίδοξοι χρυσοθήρες δεν δίστασαν να σκάψουν πάλι στη Γκιώνα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο ιδιοκτήτης ενός σπιτιού κοντά στην περιοχή Καψίτσα της Φωκίδας τηλεφώνησε στο Αστυνομικό Τμήμα Άμφισσας για να ενημερώσει ότι λίγα μέτρα μακριά από το οικόπεδό του, μέσα σε πυκνή δασική έκταση, υπήρχαν σημάδια και βαθιές τρύπες σαν λαγούμια, στο έδαφος. Αμέσως, σήμανε συναγερμός και αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο που τους υπέδειξε, ενώ ενημερώθηκε και το δασαρχείο, αφού πρόκειται για δασική έκταση.

Η πρώτη ομάδα των αστυνομικών έφτασε στην περιοχή με τη βοήθεια δύο πολιτών που γνώριζαν καλά τα δασικά μονοπάτια και διευκόλυναν την πρόσβαση. Αυτό που αντίκρισαν τους άφησε με το στόμα ανοιχτό, καθώς είδαν στην άκρη ενός πελώριου λάκκου μέσα στο δάσος έναν κίτρινο εκσκαφέα βαρέος τύπου, ενώ ολόγυρα υπήρχαν ξεριζωμένα έλατα, βαθιές τρύπες, εργαλεία σκαψίματος, κομπρεσέρ, τρυπάνια, φτυάρια, ακόμα και γεννήτριες, καύσιμα και πολλά άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται σε εξορρύξεις. Μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι ο εκσκαφέας – δεν έφερε καν πινακίδες – δεν ανήκει σε κάποιον χειριστή της περιοχής.

Αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι με βάση τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους πως η ομάδα των «κυνηγών» θησαυρών απαρτίζεται από τουλάχιστον επτά άτομα που ξέρουν καλά τι κάνουν και είναι πλήρως εξοπλισμένα. Μεταξύ τους υπάρχουν και άτομα που έχουν τον ρόλο των τσιλιαδόρων και δεν αποκλείεται να συμμετέχει και κάποιος ντόπιος, ο οποίος γνωρίζει καλά την περιοχή, οπότε ίσως ζει πολύ καιρό ή και μόνιμα στο βουνό ή απλώς γνωρίζει τις μετακινήσεις των κατοίκων του χωριού προς την Γκιώνα.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που επίδοξοι θησαυροκυνηγοί έχουν σκάψει το θρυλικό βουνό, ειδικά κοντά στην περιοχή Καψίτσα, με την προσδοκία να βρουν θαμμένες χρυσές λίρες των ανταρτών.

Πηγή φωτογραφιών: zougla.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01