search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:58
MENU CLOSE

Ανοίγει ξανά η πιο διάσημη καφετέρια του ελληνικού κινηματογράφου (Video & Photos)

14.03.2019 15:31
Ένταση στην Αλάσκα: F-22 αναχαίτισαν ρωσικά αναγνωριστικά - Media

 

Η θρυλική «Αλάσκα» στο Κεφαλάρι – σήμα κατατεθέν των ελληνικών ταινιών του ’60- ετοιμάζεται να επαναλειτουργήσει, προς τέρψιν των απανταχού «ρομαντικών». Σκοπός είναι να «ζωντανέψει» ξανά το σημείο στο Κεφαλάρι, όπου έπιναν τον καφέ τους ο Βουτσάς, η Καραγιάννη, ο Κωνσταντάρας και άλλοι ηθοποιοί.

 

Το θρυλικό μαγαζί δέσποζε για πολλές δεκαετίες στην κεντρική πλατεία μέχρι που κάηκε το 2003. Έκτοτε αφέθηκε στις στάχτες του και με την πάροδο του χρόνου μετατράπηκε σε έναν τόπο εναπόθεσης απορριμμάτων, αισθητικής ρύπανσης και υγειονομικής υποβάθμισης της περιοχής.

Όμως, το ιστορικό αναψυκτήριο αναμένεται μέσα στη χρονιά να αποκτήσει και πάλι την παλιά του αίγλη αφού η έκδοση της οικοδομικής άδειας (15703/4-2-2019) ολοκληρώθηκε και οι εργασίες των τεχνικών συνεργείων έχουν ήδη ξεκινήσει.

Το νέο «Αλάσκα» αναμένεται να είναι εναρμονισμένο με το άμεσο αλλά και ευρύτερο δομημένο περιβάλλον, λαμβάνοντας υπόψη ότι βρίσκεται μέσα στο παραδοσιακό τμήμα της Κηφισιάς, αλλά και σε σημείο με σημαντικές τουριστικές υποδομές και υψηλή εμπορική κίνηση.

 

Πληροφορίες: Lifo.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:57