search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:14
MENU CLOSE

Οριστικό: «Κλείδωσαν» οι εκλογές για τον Οκτώβριο

16.03.2019 08:52
Οριστικό: «Κλείδωσαν» οι εκλογές για τον Οκτώβριο - Media

 

Ο κύβος ερρίφθη. Η απόφαση του πρωθυπουργού είναι οριστική και οι εκλογές θα διεξαχθούν εκτός μεγάλου – μεγάλου απροόπτου τον προσεχή Οκτώβρη, με την εξάντληση όλου του χρόνου που προβλέπει το Σύνταγμα για την κυβερνητική θητεία.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του news247.gr, Ο Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, ενημέρωσε τους πλέον στενούς του συνεργάτες για την απόφαση του αυτή, γεγονός που φέρεται να οδήγησε και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να ταχθεί δημοσίως υπέρ της εξάντλησης της 4ετίας ενώ προηγουμένως είχε λάβει θέση υπέρ της διεξαγωγής τριπλών εκλογών των Μάιο.

Το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται να θεωρεί ότι η κυβέρνηση χρειάζεται χρόνο προκειμένου να απορροφηθεί η δυσαρέσκεια από τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και να φανούν τα αποτελέσματα από τα κοινωνικά μέτρα που έχει λάβει, όπως πχ η αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά κυρίως οι 120 δόσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, που θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από τον Απρίλιο και μετά. Ταυτόχρονα εκτιμάται ότι υπάρχει νομοθετικό έργο, κυρίως από το οικονομικό επιτελείο (πχ Αναπτυξιακή Τράπεζα από τον Γιάννη Δραγασάκη), ενώ παρά την ελαφρά κάμψη που θα σημειώσει θα πάει καλά για μία ακόμη χρονιά και ο τουρισμός. Αίσθηση βεβαίως προκάλεσε η τοποθέτηση του Πάνου Σκουρλέτη στη σύσκεψη για τη συνδιάσκεψη του προοδευτικού πόλου την περασμένη Τρίτη, με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της ταυτόχρονης διεξαγωγής των εθνικών εκλογών με τις ευρωεκλογές και τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση, ενώ και άλλα στελέχη επισημαίνουν τον κίνδυνο πυρκαγιών το καλοκαίρι, προειδοποιώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση τα πράγματα θα είναι δύσκολα για την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το news247.gr, η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος πιστεύει επίσης ότι η διαφορά στις ευρωεκλογές θα είναι διαχειρίσιμη, με τον Αλέξη Τσίπρα να ετοιμάζει την ενίσχυση του ευρωψηφοδελτίου με κορυφαίους υπουργούς, αλλά και πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής, που προσεγγίζει ο ίδιος αλλά και κορυφαία στελέχη, όπως ο πρόεδρος της Βουλής.

Δεν είναι βεβαίως λίγα τα στελέχη εκείνα που σημειώνουν πως σε περίπτωση που η διαφορά στις ευρωεκλογές είναι πολύ μικρή υπέρ της ΝΔ- ή, πολύ περισσότερο, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα- πολύ δύσκολα ο πρωθυπουργός θα αντέξει στον πειρασμό να μην προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές τον Ιούνιο. Το ίδιο δύσκολα, σύμφωνα με τα ίδια πρόσωπα, θα αποφύγει τις πρόωρες κάλπες τον Ιούνιο, αν το Μέγαρο Μαξίμου πέσει έξω στις εκτιμήσεις του για το εκλογικό αποτέλεσμα και η διαφορά είναι μεγάλη υπέρ της ΝΔ.

Όσον αφορά στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση αρχικός στόχος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να είναι η είσοδος την Κυριακή στον δεύτερο γύρο των υποψηφίων του στους τρεις μεγάλους δήμους και σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:12