search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:14
MENU CLOSE

«Hoops»: Φωτογραφική έκθεση με γήπεδα μπάσκετ στην Ουάσινγκτον

18.03.2019 09:04
«Hoops»: Φωτογραφική έκθεση με γήπεδα μπάσκετ στην Ουάσινγκτον - Media

 

Γραφικά, αυτοσχέδια και ρημαγμένα γήπεδα μπάσκετ σε όλον τον κόσμο έχει καταγράψει ο φακός του Μπιλ Μπαμπέργκερ (Bill Bamberger) και το National Building Museum στην Ουάσιγκτον φιλοξενεί μεγάλη έκθεση αυτών των φωτογραφιών.

Η έκθεση «Hoops» αποδεικνύει περίτρανα ότι οπουδήποτε μπορείς να επινοήσεις χώρο για εξάσκηση στο μπάσκετ, βάζοντας απλά μια επιφάνεια για ρακέτα και ένα «στεφάνι». Οι μεγάλου μεγέθους φωτογραφίες του Μπαμπέργκερ παρουσιάζουν ιδιωτικά και δημόσια γήπεδα μπάσκετ, αλλά οι πιο συγκινητικές είναι εκείνες στις οποίες έχουν απαθανατιστεί οι ευρηματικές ιδέες απλών ανθρώπων που χρησιμοποίησαν ό,τι μπόρεσαν να βρουν είτε σε φτωχογειτονιές πόλεων είτε σε απομακρυσμένες τοποθεσίες.

«Αν και τα τυπικά υλικά για το άθλημα είναι απλά και πολύ γνωστά, οι έγχρωμες φωτογραφίες του Μπαμπέργκερ μας δείχνουν ότι οι συνδυασμοί για ένα γήπεδο και μια μπασκέτα είναι σχεδόν ατέλειωτοι» σημειώνεται στην ανακοίνωση του μουσείου. «Ο σχεδιασμός και η κατασκευή αυτών των χώρων αποκαλύπτουν πολλά τόσο για τις κοινότητες στις οποίες βρίσκονται όσο και για το ίδιο το άθλημα».

«Παρά την έντονη απουσία ανθρώπων, οι φωτογραφίες του Μπαμπέργκερ είναι πορτρέτα γειτονιών και κοινοτήτων, και αντικατοπτρίζουν τα θέλγητρα του μπάσκετ και την ικανότητά του να διασπά δημογραφικούς, εθνικούς και τοπικούς φραγμούς» καταλήγει η ανακοίνωση του National Building Museum.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 Ιανουαρίου του 2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:13