search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:43
MENU CLOSE

Εισβολή Ρουβικώνα σε εισπρακτική εταιρεία στον Άγιο Δημήτριο: «Οι εισπρακτικές εταιρείες πουλάνε μπραβιλίκι»

18.03.2019 14:58
Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι επιχειρηματία για το οκτάωρο - Media

 

Νέα «παρέμβαση» σε εισπρακτική εταιρεία στον Άγιο Δημήτριο πραγματοποίησε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Ρουβίκωνας.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα ανέβηκαν στον πρώτο όροφο κτιρίου στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 270, όπου είναι τα γραφεία της εταιρείας Eos Matrix, πέταξαν τρικάκια με συνθήματα και αποχώρησαν.

Στη συνέχεια, ανήρτησαν κείμενο στο Indymedia, με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την ενέργεια και υπογραμμίζει ότι οι εισπρακτικές εταιρείες «επιτελούν ρόλο μαφίας και πουλάνε μπραβιλίκι», παραβιάζουν όλους τους νομικούς περιορισμούς και τρομοκρατούν τους πολίτες. Ζητάει, επίσης, την άμεση κατάργηση αυτών των εταιρειών.

Αναλυτικά, το κείμενο του Ρουβίκωνα:

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στην εισπρακτική εταιρεία Eos Matrix.

Για ένα κόσμο χωρίς χρέη είναι το logo της Eos Matrix, μιας εταιρείας όπως όλες οι άλλες εισπρακτικές που παρέχει ουσιαστικά μια και μόνο υπηρεσία: Προστασία και ασφάλεια σε άλλες πολυεθνικές. Με άλλα λόγια επιτελεί ρόλο μαφίας και πουλάει μπραβιλίκι υποσχόμενη την αποπληρωμή οφειλών μέσω των υπηρεσιών της. Υπηρεσιών που έχουν ως αυτοσκοπό την εξασφάλιση κέρδους για τα μεγαλύτερα αφεντικά αψηφώντας κάθε αξιακό και ηθικό κώδικα για να πραγματώσουν τον σκοπό τους.

Αυτές οι εταιρίες συχνά είναι μεταμφιεσμένες ως νομικοί σύλλογοι και οι τακτικές που ακολουθούν αποτελούνται από κλήσεις σε τηλέφωνα τα οποία φτάνουν στα χέρια των εισπρακτικών από τις τράπεζες και τις εταιρείες που τις έχουν προσλάβει και γίνονται κατά εξακολούθηση ενώ οι κλήσεις κορυφώνονται όσο τις αγνοεί κανείς. Πολλές φορές, η οφειλή μπορεί να αφορά ένα συγγενικό πρόσωπο, οι κλήσεις όμως γίνονται και σε άλλα άτομα της οικογένειας. Υπάρχουν πάρα πολλές καταγγελίες πολιτών που περιγράφουν περιστατικά στα οποία εισπρακτικές ενοχλούσαν εντατικά άτομα για τα χρέη που είχαν οι νεκροί γονείς τους, αφηγούνται το πως είναι να έχεις παιδιά και να τρέμεις κάθε φορά που χτυπάει το τηλέφωνο, να έχεις προβλήματα υγείας και να μην μπορείς να ηρεμίσεις. Εκτός από την ψυχολογική πίεση, έχουν καταγραφεί περιστατικά που εισπρακτικές έχουν απειλήσει κόσμο πως λόγω του χρέους τους θα δώσουν τα στοιχεία τους στον Τειρεσία ώστε να μην μπορούν να δανειστούν ή τους δηλώνουν πως θα χάσουν τα σπίτια τους ώστε να καταφέρουν να τους χειραγωγήσουν.

Με αυτόν τον τρόπο, στο βωμό του συμφέροντος οι εταιρείες αυτές ασκούν τρομοκρατία και εκβιάζουν την κοινωνική βάση όντας επιλεκτικά αδαής στο γεγονός πως στην κοινωνία επικρατεί εξαθλίωση με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες και πως ο κόσμος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο κόστος της σημερινής ζωής που όλο και αυξάνεται. Όλα αυτά ενώ την ίδια στιγμή κεφαλαιοκράτες, επιχειρηματίες, υπουργοί και τραπεζίτες χρωστάνε στο δημόσιο υπέρογκα ποσά για τα οποία δεν δέχτηκαν ποτέ την παραμικρή πίεση.

Τέλος, δεν μας κάνει καμία εντύπωση πως ενώ τέθηκαν νομικοί περιορισμοί ως προς την λειτουργεία αυτών των εταιριών (όπως για παράδειγμα περιορισμός των τηλεφωνημάτων που μπορούν να κάνουν ανά χρονικό διάστημα) εκτός από ό,τι δεν τηρούνται δεν κάνουν καμία ουσιαστική διαφορά σε αυτούς που έχουν να αντιμετωπίσουν αυτό τον εκφοβισμό. Η μοναδική λύση είναι η άμεση κατάργηση όλων αυτών των εταιρειών. Μέχρι να γίνει αυτό αρνούμαστε να είμαστε παθητικοί δέκτες των εκβιασμών τους, βγαίνουμε εκτός των πλαίσιων της αστικής νομιμότητας και διεκδικούμαι την αξιοπρέπεια μας. Ζητάμε τα στοιχεία τους, αντιδράμε, οργανωνόμαστε και απαντάμε στην βία που δεχόμαστε.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΜΑΦΙΟΖΩΝ

ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:41