search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:13
MENU CLOSE

Brexit: Ελληνικό όνομα πίσω από τις υπογραφές για δεύτερο δημοψήφισμα στη Βρετανία

22.03.2019 14:53
Brexit: Ελληνικό όνομα πίσω από τις υπογραφές για δεύτερο δημοψήφισμα στη Βρετανία - Media

 

Έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 3 εκατομμύρια υπογραφές σε διαδικτυακή καμπάνια που καλεί την βρετανική κυβέρνηση να ανακαλέσει το άρθρο 50 και να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα, τα 2 εκατ. από τις υπογραφές συγκεντρώθηκαν σε   λιγότερο από 24 ώρες.

Η καμπάνια, που ξεκίνησε στα τέλη Φεβρουαρίου από την Μαργαρίτα Γεωργιάδου (Margaret Georgiadou), άρχισε να κερδίζει γρήγορα υπογραφές την Τετάρτη το βράδυ, μετά την έκκληση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι προς τον βρετανικό λαό να την υποστηρίξει σε αντιπαραθέσεις με βουλευτές όλων των κομμάτων, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian. Όπως, παρατηρήσατε το όνομα που αναφέρει ο Guardian είναι ελληνικό, οπότε δεν αποκλείεται η Γεωργιάδου να έχει ελληνικές ρίζες.

Όμως, η Theresa May απέρριψε το μήνυμα της καμπάνιας, όταν εκπρόσωπος δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι η Μέι ανησυχούσε ότι η ακύρωση του Brexit θα προκαλούσε «δυνητικά ανεπανόρθωτη ζημιά στην εμπιστοσύνη των πολιτών».

Κατά τη διάρκεια της Πέμπτης, ο δικτυακός τόπος της καμπάνιας κατέρρευσε πολλές φορές, λόγω τεράστιου αριθμού διαδικτυακών χρηστών που την επισκέφθηκαν.

Στην πραγματικότητα, το 96% των υπογραφών απαριθμούνται από το Ηνωμένο Βασίλειο. Σε ένα tweet, η επιτροπή αναφορών της Βουλής των Κοινοτήτων επεσήμανε επίσης ότι οι υπογραφές στο εξωτερικό ήταν απόλυτα έγκυρες, αφού «οποιοσδήποτε είναι κάτοικος του Ηνωμένου Βασιλείου ή Βρετανός πολίτης μπορεί να υπογράψει μια αναφορά. Αυτό περιλαμβάνει Βρετανούς πολίτες που ζουν στο εξωτερικό».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:07