search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:53
MENU CLOSE

Αυτή είναι η Ελληνίδα που ξεχωρίζει στο ευρωψηφοδέλτιο του Μακρόν (Photos)

28.03.2019 13:29
Αυτή είναι η Ελληνίδα που ξεχωρίζει στο ευρωψηφοδέλτιο του Μακρόν (Photos) - Media

 

Πρόκειται για διακεκριμένη Ελληνίδα γυναικολόγο που αποδέχτηκε την πρόταση του Γάλλου Προέδρου και θα είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές.

Ο λόγος για την Χρυσούλα Ζαχαροπούλου που εργάζεται σε Πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Παρίσι και έχει τιμηθεί (στο παρελθόν) με το παράσημο του «Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της αξίας» από τον Φρανσουά Ολάντ για την προσφορά της στην ενημέρωση της κοινωνίας των Κρατών και των Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ιατρικά θέματα και κυρίως στην ενδομητρίωση.

Με σπουδές στην Ιταλία, έχει αφοσιωθεί και έχει διακριθεί πάνω στο κομμάτι της ενδομητρίωσης, αφού το 2017 επισκέφθηκε την έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, όπου μίλησε σε εκδήλωση με θέμα:«Ηνωμένα Έθνη και ενδομητρίωση. Τα δικαιώματα των γυναικών είναι ανθρώπινα δικαιώματα», ενώ η φήμη της, την είχε συγκαταλέξει σε μεγάλο αφιέρωμα του γαλλικού περιοδικού Elle, μαζί με την διάσημη τραγουδίστρια Ιμάνι και την ηθοποιό και σύντροφο του Φρανσουά Ολάντ, Ζουλί Γκαγιέ.

«Η παρουσία μη Γάλλων πολιτών στο ψηφοδέλτιο μας αποτελεί ένδειξη της δέσμευσής μας για εξευρωπαϊσμό των εκλογών», δήλωσε ο Στέφαν Σεζουρνέ, πρώην σύμβουλος του Μακρόν και επίσης υποψήφιος για τις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, το κόμμα La Republique En Marche (LREM) αναμένεται να έρθει πρώτο στις ευρωεκλογές και να κατακτήσει 24 έδρες. Από τους συνολικά 79 υποψηφίους, μόλις ανακοινώθηκαν οι πρώτοι 30, με τους μισούς υποψήφιους να είναι γυναίκες. Επικεφαλής του γαλλικού ευρωψηφοδελτίου είναι η Ναταλί Λουαζό, νυν υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Η πλήρης λίστα του κόμματος θα δημοσιοποιηθει σε λίγες μέρες και σύμφωνα με πηγές θα περιλαμβάνει και άλλους μη Γάλλους υποψηφίους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:52