search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:11
MENU CLOSE

Κτηματολόγιο: Παράταση σε 19 νομούς – Πότε ξεκινά η προανάρτηση για την Αθήνα

02.04.2019 08:53
Κτηματολόγιο: Παράταση σε 19 νομούς – Πότε ξεκινά η προανάρτηση για την Αθήνα - Media

 

Σε νέο γύρο παρατάσεων σε 19 νομούς της χώρας προχωράει μέσα στις επόμενες ημέρες το Κτηματολόγιο. Το τελευταίο πρόγραμμα κτηματογράφησης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τον περασμένο Νοέμβριο έως τις 18 Μαρτίου 2019 είχαν υποβληθεί γύρω στις 700.000 δηλώσεις ακινήτων. Από αυτές, το 13% έγινε ηλεκτρονικά μέσω της σχετικής εφαρμογής του Κτηματολογίου, αναφέρει η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ». Με τις νέες παρατάσεις που θα δοθούν, το νέο χρονοδιάγραμμα στις προθεσμίες για την υποβολή των δηλώσεων διαμορφώνεται ως εξής:

-Έως τις 23 Απριλίου δίνεται παράταση για το μισό Ηράκλειο. Για τους κατοίκους εξωτερικού η προθεσμία λήγει στις 10 Ιουλίου 2019.

-Έως τις 24 Απριλίου έχει δοθεί παράταση στις περιφερειακές ενότητες Καβάλας, Ροδόπης, Θεσσαλονίκης, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Αιτωλοακαρνανίας. Η συλλογή δηλώσεων για τους κατοίκους εξωτερικού λήγει στις 10 Ιουνίου 2019.

-Έως τις 3 Μαΐου έχει δοθεί παράταση για τις περιφερειακές ενότητας Πιερίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας και Λασιθίου. Για τους κατοίκους εξωτερικού η προθεσμία λήγει στις 18 Ιουνίου 2019.

-Έως τις 13 Μαΐου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού για τα ακίνητα που βρίσκονται σε περιοχές των δήμων Κορινθίων και Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων, Λουτρακίου – Περαχώρας.

-Έως τις 20 Μαΐου έχει δοθεί παράταση για τη συλλογή δηλώσεων στις περιφερειακές ενότητες Καλύμνου / Καρπάθου/ Κω και Ρόδου. Η συλλογή δηλώσεων για τους κατοίκους εξωτερικού λήγει και αυτή στις 20 Μαΐου 2019.

-Έως τις 21 Μαΐου είναι η παράταση για την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας. Η προθεσμία για τους κατοίκους εξωτερικού λήγει στις 8 Ιουλίου 2019.

Σε ό,τι αφορά τις παρατάσεις, διευκρινίζεται πως ο νόμος δίνει τη δυνατότητα επέκτασης της προθεσμίας στους έξι μήνες στους κατοίκους εσωτερικού και στους εννέα στους κατοίκους εξωτερικού. Η σκέψη είναι συμπεριληφθεί ολόκληρο το καλοκαίρι.

Όσοι από τους ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν ακίνητη περιουσία στις προαναφερθείσες περιοχές μπορούν να πάρουν πληροφορίες και να υποβάλουν τη δήλωση στο Κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης στο Ολυμπιακό Ακίνητο Γαλατσίου.

Εξαίρεση αποτελούν όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και Μεσσηνίας, οι οποίοι, όπως έγινε γνωστό από το Κτηματολόγιο, θα εξυπηρετούνται στο Γραφείο Κτηματογράφησης επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 24 στην Αθήνα. Εκτός Γαλατσίου μένουν και οι περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Γρεβενών που εξυπηρετούνται από τα Γραφεία Κτηματογράφησης της Βόρειας Ελλάδας.

Μένουν απ’ έξω…
Οι περιοχές στις οποίες δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η συλλογή δηλώσεων, όπως η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά, η Ιθάκη, η Δυτική Αττική, η Λήμνος και η Μυτιλήνη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανατεθεί η συλλογή δηλώσεων είναι τρεις μήνες για τους κατοίκους εσωτερικού και έξι μήνες για τους κατοίκους εξωτερικού. Το εξάμηνο όμως έχει γίνει κανόνας για όλους.

Η Αθήνα
Από τη Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου 2019, 550.000 ιδιοκτήτες που έχουν 700.000 ακίνητα στο δήμο της Αθήνας και έχουν δηλώσει 1.250.000 δικαιώματα το 2008 θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή, μια και αρχίζει η προανάρτηση.

Αυτό σημαίνει πως θα ειδοποιηθούν μέσω sms και e mail προκειμένου να βεβαιώσουν ή να διορθώσουν τα αποτελέσματα της επεξεργασίας. Πρόκειται για τη λεγόμενη δεύτερη φάση κτηματογράφησης, η οποία εκκρεμεί πάνω από οκτώ χρόνια λόγω δικαστικών διενέξεων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:11