search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:44
MENU CLOSE

Ιστορικές στιγμές: Η τελευταία πτήση από το «Ατατούρκ» και η προσγείωση στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου (Video & Photos)

06.04.2019 16:30
Ιστορικές στιγμές: Η τελευταία πτήση από το «Ατατούρκ» και η προσγείωση στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου (Video & Photos) - Media

 

Η πτήση της Turkish Airlines προς Σιγκαπούρη ήταν η τελευταία πτήση που πραγματοποιήθηκε από το αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Τουρκίας, καθώς έχει ήδη ξεκινήσει η τεράστια επιχείρηση μεταφοράς όλων των υπηρεσιών στο νέο αεροδρόμιο της πόλης, το «Αεροδρόμιο Ιστανμπούλ».

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ξεπροβοδίσω ως τους τελευταίους εμπορικούς επιβάτες του αεροδρομίου Ατατούρκ», είπε ο υπουργός μεταφορών, Μεχμέτ Τουρχάν στους επιβαίνοντες και πρόσθεσε: «Με την επιστροφή σας, θα προσγειωθείτε στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο».

 

Κατά την διάρκεια της τελευταίας πτήσης από το Ατατούρκ, τα μέλη του πληρωμάτων, το προσωπικό του αεροδρομίου και οι τελευταίοι επιβάτες έβγαζαν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Λίγες ώρες αργότερα, οι τυχεροί πρώτοι επιβάτες του Istanbul Airport ζούσαν την μοναδική εμπειρία του καινούριου αεροδρομίου.

Αξιοσημείωτο ότι κατά τη διάρκεια της μετακίνησης – μαμούθ σε μόλις 45 ώρες, θα μεταφερθεί εξοπλισμός που θα ζυγίζει συνολικά περίπου 47.300 τόνους.

Οι πτήσεις στο νέο αεροδρόμιο ξεκίνησαν με πρώτη αυτή της Turkish Airlines προς την πρωτεύουσα Άγκυρα και θα αυξάνονται σταδιακά.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:43