search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:04
MENU CLOSE

«Ο Τσίπρας στο μπλοκ της συντήρησης»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2068
11-4-2019
14.04.2019 03:00
4133162.jpg

 

Για ταύτιση ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο ο Περισσός

Να γυρίσει ο λαός την πλάτη στην προεκλογική σκανδαλολογία τονίζει το ΚΚΕ, σχολιάζοντας την πολιτική αντιπαράθεση που εξελίσσεται τις τελευταίες ημέρες γύρω από τα σκάνδαλα.

«Όσο σημαντικό είναι να διαλευκανθούν όλα τα σκάνδαλα και να μη μείνει κανείς ατιμώρητος» υποστηρίζει ο Περισσός, «άλλο τόσο σημαντικό είναι ο λαός να γυρίσει την πλάτη στη γνωστή σκανδαλολογία, που επιλέγεται προεκλογικά, για να κρύψει την ταύτιση των ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛΛ σε μια βάρβαρη πολιτική, που οξύνει τα λαϊκά προβλήματα, τη φτώχεια, αλλά και τη διαφθορά».

«Θιασώτης»

Σκληρή κριτική επιφύλαξε πάντως το ΚΚΕ σε όσα υποστήριξε στην ομιλία του στην εκδήλωση για την «Προοδευτική Συμμαχία» ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας μάλιστα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατατάσσεται στο μπλοκ της συντήρησης. Σύμφωνα με τον Περισσό, «επειδή πρόοδος δεν είναι η νομιμοφροσύνη στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., δεν είναι η υλοποίηση μνημονίων, δεν είναι η συμπόρευση με ολιγάρχες και η συγκυβέρνηση με ακροδεξιούς, δεν είναι οι Μόριες, δεν είναι τα απομεινάρια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και οι διάφοροι γυρολόγοι της πολιτικής, γι’ αυτό και ο κύριος Τσίπρας, που είναι θιασώτης όλων των παραπάνω, κατατάσσεται μαζί με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ στο μπλοκ της συντήρησης».

Και καταλήγοντας στο σχόλιό του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σημειώνει χαρακτηριστικά πως «όλων αυτών η πολιτική γέννησε και γεννά τον φασισμό και την ακροδεξιά και μόνο μια συμμαχία εναντίον τους, εναντίον του σάπιου συστήματος που υπηρετούν, μπορεί να βάλει φραγμό».

«Νομοσχέδιο-σκούπα»

Παράλληλα, το ΚΚΕ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, δηλώνοντας πως το Λύκειο που θέλει να φτιάξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κοιτάει ακόμα περισσότερο τους μαθητές στην τσέπη, χωρίζοντας και κατηγοριοποιώντας τους. «Με το νέο νομοσχέδιο-σκούπα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει για άλλη μια φορά φοιτητές και σπουδαστές, που αγωνιούν για τις σπουδές τους, τα πτυχία τους, τον κόπο και τα έξοδα που καταβάλλουν για τη μόρφωσή τους» σημειώνει το ΚΚΕ.

«Όσο δε για την πάταξη της παραπαιδείας και τα χρήματα που δαπανά η – ρημαγμένη από τα απανωτά μνημόνια – λαϊκή οικογένεια, το ενδιαφέρον είναι εντελώς υποκριτικό. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι οι μεγάλες αλυσίδες φροντιστηρίων πανηγυρίζουν για τις προτάσεις της κυβέρνησης για το Λύκειο και βλέπουν νέα αύξηση της πελατείας τους. Άλλωστε, χρόνια τώρα, με ευθύνη τόσο της σημερινής κυβέρνησης όσο και των προηγούμενων, δεν λειτουργούν ουσιαστικά η ενισχυτική διδασκαλία και η πρόσθετη διδακτική στήριξη στο δημόσιο Γυμνάσιο και Λύκειο» επισημαίνει ο Περισσός.

Κάνοντας μάλιστα λόγο για «Λύκειο αρένα ανταγωνισμού – Πανεπιστήμια με τη βούλα της αγοράς» ο Περισσός υπογραμμίζει πως «είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να φτιάξει ένα ακόμα πιο ταξικό σχολείο, ένα Λύκειο-φροντιστήριο, όπου θα γενικευτεί ένας ατελείωτος εξεταστικός μαραθώνιος και η όποια γενική μόρφωση θα σταματάει ουσιαστικά στην Α’ Λυκείου».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:03