search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:17
MENU CLOSE

14 μήνες με αναστολή σε χρυσαυγίτη ρατσιστή γιατρό

19.04.2019 10:40
14 μήνες με αναστολή σε χρυσαυγίτη ρατσιστή γιατρό - Media

 

Δεν υπάρχει γιατρειά για τους φασίστες… Αμετανόητος εμφανίστηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό, ο 62χρονος σήμερα γιατρός που τον Μάρτιο του 2014 είχε αναρτήσει ρατσιστική επιγραφή έξω από το ιατρείο όπου εργαζόταν, στη Νέα Μηχανιώνα.

Απολογούμενος απέδωσε την υπόθεση σε «σκευωρία» αντιφασιστών, με το δικαστήριο να μειώνει την πρωτόδικη ποινή του από 16 σε 14 μήνες φυλάκισης, με αναστολή. Πρόκειται για νευρολόγο του ΕΟΠΥΥ ο οποίος είχε κολλήσει έξω από το ιατρείο του την επιγραφή «Οι Εβραίοι είναι ανεπιθύμητοι».

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, σε βάρος του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για παραβάσεις των νόμων περί φυλετικών διακρίσεων στον χώρο εργασίας, περί ρατσισμού και περί όπλων.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το πανό που υπήρχε έξω από το γραφείο του δεν ήταν δικό του, ενώ σχετικά με τα 12 μαχαίρια, τα τρία ξιφίδια, τη σημαία και τα ενδύματα με ναζιστικά σύμβολα αλλά και το υλικό της Χρυσής Αυγής, της δικτατορίας και του Χίτλερ που βρέθηκαν στο σπίτι του είχε δηλώσει πως είναι συλλέκτης.

Ο ίδιος μπορεί να αρνείται σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, όμως ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό του χρυσαυγίτη Νικ. Χρυσομάλλη.

Τον εν λόγω… γιατρό είχε καταδικάσει το 2014 και το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση πέντε ετών επειδή συνταγογραφούσε ναρκωτικά χάπια με τη σέσουλα… σε τοξικομανή.

Καταπέλτης σε βάρος του, τότε, ο εισαγγελέας της έδρας Βασίλης Φλωρίδης είχε τονίσει στην αγόρευσή του ότι «ο κατηγορούμενος είναι επικίνδυνος για την κοινωνία».

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:16