6 μεγάλα καλαμάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες 3 εκ.
180 γρ σκληρό αλεύρι
180 γρ καλαμποκάλευρο
90 γρ σιμιγδάλι, ψιλό
1 κ.σ. εστραγκόν, ξερό
1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα, ξερό
Αλάτι
Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το πανάρισμα: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ηλιέλαιο.
Ρίχνουμε τα καλαμάρι στο μείγμα που έχουμε φτιάξει για το πανάρισμα και μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε τα παναρισμένα καλαμάρια μέσα και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Γενικά, κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος αποφεύγουμε να κουνάμε το τηγάνι. Έτσι τα καλαμάρια αναπτύσσουν μια ωραία κρούστα και δε διαλύονται.
Μόλις είναι έτοιμα τα καλαμάρια, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.