search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:54
MENU CLOSE

Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια και οι πορείες της Πρωτομαγιάς -Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

01.05.2019 08:44
Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια και οι πορείες της Πρωτομαγιάς -Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας - Media

 

Με μαζικές πορείες και συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας συμμετέχουν στην απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς ομοσπονδίες, συνδικάτα, πρωτοβάθμια σωματεία, φορείς, συλλογικότητες και κόμματα της αριστεράς.

Ειδικότερα, το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος και με κεντρικό σύνθημα «1η Μάη 2019 ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους με συνδικάτα των εργατών και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών» ζητά, μεταξύ άλλων, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, θέσπιση βασικού μισθού 751 ευρώ και αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Από νωρίς συγκεντρώθηκαν τα μέλη του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ που βρίσκεται στο Σύνταγμα τόνισε: «Η Πρωτομαγιά του 2019, με παρακαταθήκη την 20χρονη σπουδαία πορεία του ΠΑΜΕ, ας αποτελέσει αφετηρία για συνολική ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, ενάντια στον κυβερνητικό εργοδοτικό κρατικό συνδικαλισμό, για νέες κατακτήσεις της εργατικής τάξης της πατρίδας μας. Και βεβαίως για την κατάκτηση του ηγετικού ρόλου της εργατικής τάξης, μέσα από την κοινωνική συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, βιοτέχνες, τους επιστήμονες, τους αγρότες, τους νέους, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών στην πάλη τους ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για το σοσιαλισμό».

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα απηύθυνε ο πρέσβης του κράτους της Παλαιστίνης στην Αθήνα Μαρουάν Τουμπάσι.

Την ίδια ώρα συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με σκοπό επίσης να προχωρήσουν με πορεία προς τη Βουλή, ενώ τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων βρίσκονται συγκεντρωμένα στο Μουσείο.

Με κεντρικό σύνθημα (με σαφείς υπαινιγμούς κατά του του ΠΑΜΕ) «Με τα Συνδικάτα για δημοκρατία και κοινωνική προκοπή- Έξω η βία από τα Συνδικάτα- Έξω τα κόμματα και οι κομματικοί στρατοί από το Συνδικαλιστικό κίνημα», η ΓΣΕΕ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση.

«Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος όλες και όλους εκείνους που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τη δημοκρατία, δίχως να ρισκάρουν τις ζωές άλλων, τη δικαιοσύνη δίχως να την υπονομεύουν με τις ενέργειές τους και τις πράξεις τους για την ισότητα την οποία και εννοούσαν, οφείλουμε να δώσουμε αγωνιστικό-απεργιακό παρόν στο κάλεσμα την Τετάρτη 1η Μάη 2019», σημειώνεται μεταξύ άλλων στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ.

Με σημαίες και συνθήματα στις κινητοποιήσεις για την εργατική Πρωτομαγιά

Κλειστές αυτήν την ώρα Πανεπιστημίου, Σταδίου, Αμαλίας, Φιλελλήνων, Όθωνος και άλλες κεντρικές αρτηρίες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 17:54