25/09/2020 05:48:31

«Ξεχάστε το F-35» - Στα σκαριά το μαχητικό του μέλλοντος (Photos)

«Ξεχάστε το F-35» - Στα σκαριά το μαχητικό του μέλλοντος (Photos) - Media

 

Το μαχητικό του μέλλοντος θα περιλαμβάνει όπλα λέιζερ, θα μπορεί να μεταφέρει σμήνη drones, θα εκτοξεύει υπερηχητικά βλήματα, θα είναι πλήρως stealth και θα κάνει τα σημερινά F-35 να μοιάζουν... μουσειακά. Και, για όσους πιστεύουν ότι μιλάμε για το μακρινό μέλλον, το μαχητικό αυτό θα αρχίσει να κατασκευάζεται ως το 2025.

Πριν από μερικούς μήνες, στον χάρτη των μαχητικών, όχι τέταρτης, ούτε πέμπτης, αλλά... έκτης γενιάς μπήκε το βρετανικό Tempest, το αεροσκάφος που η Βρετανία ετοιμάζει με προοπτική να είναι έτοιμο για μάχη μέσα στη δεκαετία του 2030. Ήδη, το βασικό σχέδιο του μαχητικού έχει παρουσιάστεί και εκτιμάται ότι ως το 2025 θα έχει ετοιμαστεί ένα δοκιμαστικό σκάφος για πτήση.

Το μέγεθος και ο σχεδιασμός του Tempest δείχνουν ότι ο στόχος της RAF είναι να έχει στη διάθεσή της ένα μαχητικό που θα ξεπερνά σε βεληνεκές και δυνατότητες τα υπάρχοντα stealth αεροσκάφη, όπως το F-35 και το F-22, με ειδικούς πανίσχυρους κινητήρες και φουτουριστικές δυνατότητες όπως τη χρήση ενεργειακών όπλων (π.χ. λέιζερ). Παράλληλα, το Tempest θα μπορεί να πετά και χωρίς πιλότο, ενώ η κατασκευάστρια ΒΑΕ Systems θα το εφοδιάσει με Τεχνητή Νοημοσύνη και δυνατότητες συνδεσιμότητας με άλλα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.