search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:06
MENU CLOSE

Βουλή: «Κυριάκο, είσαι πολύ λίγος, γίνεσαι Χίος» – «Αλέξη, πώς απέκτησε περιουσία η οικογένειά σου;» (Video)

08.05.2019 19:19
Βουλή: «Κυριάκο, είσαι πολύ λίγος, γίνεσαι Χίος» - «Αλέξη, πώς απέκτησε περιουσία η οικογένειά σου;» (Video) - Media

 

Ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της δευτερολογίας του.

Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παριστάνει τον «Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής του τόπου» και απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη του είπε: «Είσαι πολύ λίγος εσύ για να μιλάς για την ελίτ και για τους πολλούς σε εμένα».

«Έχω συνειδητοποιήσει το βαθύ στρατηγικό και πολιτικό σας αδιέξοδο, δεν περίμενα, όμως, πραγματικά, ότι θα φτάνατε εδώ στο Κοινοβούλιο να παριστάνετε τον Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής του τόπου. Αυτό το κατάντημα δεν το περίμενα ποτέ. Όμως η κατάληξη της κατηφόρας είναι ο πάτος. Τον πιάνετε σήμερα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Και συνέχισε σε έντονο ύφος: «Είμαι έντεκα χρόνια στην πολιτική ζωή του τόπου. Έντεκα χρόνια αρχηγός κόμματος. Και τεσσεράμισι χρόνια Πρωθυπουργός. Δεν μπήκα στην πολιτική του τόπου πλούσιος. Δεν έγινα πλούσιος. Και δεν ανήκω σε μία πολιτική οικογένεια που δεν έκανε καμία άλλη δουλειά παρά μόνο πολιτική και είναι ζάπλουτη κ. Μητσοτάκη. Είσαι πολύ λίγος εσύ για να μιλάς για την ελίτ και για τους πολλούς σε εμένα».

Δεν έχω τίποτα να κρύψω και δεν έκρυψα ποτέ. Ούτε οι μετοχές που δεν έχω. Αφήστε τις αθλιότητες, τα ψέματα τα fake news. Δεν ντρέπεστε λιγάκι; Είναι γνωστό σε όλους ότι εδώ και τρία χρόνια έχω συνεργάτιδα την κ. Παναγοπούλου, σύζυγος του θανόντος Παναγόπουλου, ενός εφοπλιστή που ποτέ δεν υπήρξε διαπλεκόμενος, ενός ανθρώπου αμέμπτου ηθικής. Η σχέση μου είναι σχέση συνεργατική.

Σε όλους σας ήταν γνωστό, στο σύστημά σας, ότι τον δεκαπενταύγουστο – δεν θρηνούσατε για το Μάτι εσείς τότε, ήσασταν σε ελικόπτερα και κάνατε μεταφορές σε σπίτια εφοπλιστών που είναι καναλάρχες. Είναι γνωστό ότι πήγα σε τρεις μέρες, φιλοξενήθηκα στο σκάφος της συνεργάτιδάς μου. Και είναι γνωστό γιατί το έγραψαν τα μέσα που σας στηρίζουν τέλη Σεπτέμβρη του 2018 και δεν το διέψευσα γιατί δεν έχω τίποτα να κρύψω. Δεν χρειάζεστε να ξοδεύεστε. Αν μου ζητούσατε φωτογραφίες, θα σας τις έδινα εγώ, βγάζω και selfie έχω βγάλει και με το προσωπικό φωτογραφίες. Μπορεί να σας έδινα και μια με ψαροντούφεκο. Αντί άλλες που βάζετε το παρακράτος σας να ξοδεύεται για να υποκλέψετε στιγμές της προσωπικής μου ζωής.Είναι ντροπή σας.

Εγώ ό,τι έχω, το έχω δημόσιο. Δεν έχω εξοχικό στην Τήνο μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο της Siemens, δεν έχω σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι, δεν χρηματοδοτεί τον προσωπικό μου προϋπολογισμό άγνωστη offshore αγνώστων στοιχείων που χρηματοδοτεί και το Πρώτο Θέμα. Κι εγώ ούτε έχω κουμπάρο, ούτε ανέβηκα στο σκάφος του κ. Μαρινάκη, ο οποίος έχει επτά εφημερίδες να σας στηρίζουν και που διώκεται για ναρκωτικά” πρόσθεσε.

 

Αντεπίθεση Μητσοτάκη

Στην αντεπίθεση πέρασε, στη συνέχεια, της μονομαχίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Όταν βάζατε τα άθλια έντυπά σας τα οποία χρηματοδοτούνται ευθέως από τους διαπλεκόμενους που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου να χτυπάνε τη σύζυγό μου, και ξαφνικά ανακαλύψατε τις οικογενειακές ευαισθησίες. Και επειδή όλοι έχουμε παιδιά και όλοι έχουμε την οικογένεια πάνω από όλα μην πηγαίνετε τη συζητηση εκεί. Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για ζάμπλουτη οικογένεια, ας αναζητήσουμε τους τρόπους που η δική σας οικογένεια απέκτησε την περιουσία της, έκανε δουλειές στη χούντα. Αν ήσασταν τόσο κουρασμένος όπως είπε η κα Παναγοπουλου είχατε δικαίωμα να πάτε αλλα όχι να το κρύψετε. Το κρύψατε γιατί έγινε 25 ημέρες μετά το Μάτι. Θα σας έκραζαν όλοι. Ας μην πούμε σε ποιους κάνετε ρουσφέτια στον ΟΠΑΠ, στους κολλητούς και φίλους σας καθ υπόδειξη του κ. Φλαμπουράρη.

Ο κ. Μαρινάκης δεν είναι κουμπάρος μου. Ούτε στα σκάφη του μπαίνω. Προερχόμαστε από διαφορετικές οικογένειες. Έχουμε διαφορετικές ιστορίες. Έχω ζήσει την πολιτκή από μικρός. Πράγματι η οικογένειά μου εξορίστηκε στη χούντα. ‘Αλλοι έκαναν δουλίτσες στη χούντα».

Οι ομιλίες τους

«Ζητάω σήμερα εκ νέου την εμπιστοσύνη της Βουλής πάνω στο σχέδιο ανάταξης της ελληνικής οικονομίας αλλά και στήριξης της ελληνικής κοινωνίας, που παρουσιάσαμε χθες το απόγευμα στον ελληνικό λαό. Ζητάω σήμερα την εμπιστοσύνη της Βουλής και στις 26 Μάη στις ευρωπαϊκές εκλογές,την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού πάνω σε ένα σχέδιο ανάτασης, ανάκαμψης και ενίσχυσης των πολλών, που αφορά το σήμερα, το αύριο και την ερχόμενη τετραετία», είπε ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως τόνισε, ζητάει την ψήφο εμπιστοσύνης με στόχο:

-Τη διατήρηση και ενίσχυση της αναπτυξιακής πορείας της οικονομίας.

-Την επιτάχυνση της πορείας επιστροφής της χώρας αλλά και των πολλών στη κανονικότητα μετά την έξοδό μας από τα μνημόνια.

Σε εξαιρετικά υψηλούς τόνους άρχισε την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση επί της πρότασης ψήφου εμπιστοσύνης της κυβέρνησης ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, εξ αρχής ο πρόεδρος της ΝΔ κλιμάκωσε την επίθεσή του στην κυβέρνηση, λέγοντας: «κ. Τσίπρα ακούγοντας σας με προσοχη κατάλαβα γιατί δεν θέλατε ποτέ να γίνει η συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη. Αφορά τη συμπεριφορά του. Το ήθος και υφος της εξουσίας που αποπνέει. Ταυτίζεστε απόλυτα με αυτές τις συμπεριφορές. Εδώ είναι ο ναός της Δημοκρατίας κ. Τσίπρα. Εδώ θα συζητήσουμε και εδώ θα απολογηθείτε. Αν θέλετε τηλεοπτικό διάλογο, προκηρύξτε τώρα εθνικές εκλογές και θα κάνουμε όσα debate θέλετε».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:06