search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:53
MENU CLOSE

Το ροκ είναι στάση ζωής…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2072
9-5-2019
11.05.2019 03:00
rock-story-theatro-argo.jpg

 

Τη φωνάζω «Προεδρίνα», γιατί ονειρεύτηκε και πραγματοποίησε το Φεστιβάλ Νεοελληνικού έργου στο Αγγέλων Βήμα, βοηθώντας πολλούς Έλληνες συγγραφείς να κάνουν γνωστή τη δουλειά τους. Αφορμή γι’ αυτό το σημείωμα είναι το έργο της Λείας Βιτάλη, εμπνευσμένο από τον Παύλο Σιδηρόπουλο, που συνεχίζει στο Θέατρο Αργώ (Δεύτερη Σκηνή) κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις εννιά.

Η συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε Νομικά, Ψυχολογία και Δημοσιογραφία, ενώ παρακολούθησε σεμινάρια Σκηνοθεσίας, Δημιουργικής Γραφής και Μάρκετινγκ. Ως συγγραφέας έχει τιμηθεί με βραβεία, ελληνικά και διεθνή, για μυθιστορήματά της και θεατρικά της έργα. Θεατρικά έργα της έχουν ανέβει στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κύπρο και στο Λονδίνο. Παράλληλα έχουν εκδοθεί πολλά μυθιστορήματά της.

Η έμπνευση. Μου λέει για το έργο… «Όταν άρχισα να σχεδιάζω στο μυαλό μου το ‘‘Rock Story’’, πίστευα ότι θα έγραφα την ιστορία ενός ροκ σταρ. Έβλεπα μπροστά μου την εικόνα ενός νέου ανθρώπου να τα δίνει όλα πάνω στη σκηνή. Να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα. Να αναζητά την απόλυτη ελευθερία. Να ονειρεύεται την επανάσταση. Και τον αυθεντικό έρωτα. Γιατί αυτό είναι το ροκ. Όχι απλώς μια μουσική, αλλά στάση ζωής. Τουλάχιστον για τη δική μου ‘‘αμαρτωλή’’ γενιά. Όμως το ‘‘Rock Story’’ ήταν για μένα και αφορμή να μιλήσω και για κάτι άλλο που με έκαιγε. Το ‘‘Rock Story’’, πιστεύω, είναι τελικά κάτι πιο πολύπλευρο από τη μαγεία του ροκ. Γράφοντας άρχισαν να ξεπετάγονται εικόνες οικογενειακής ‘‘ευτυχίας’’ (!) που σφράγισαν τον Λεό, τον ήρωα του έργου. Εμφανίστηκαν εικόνες δρόμου μέσα σε πλήθος που κυνηγιόταν από τανκς, ύστερα απελπισμένοι έρωτες που έσβηναν σε θαλασσοδαρμένες ακρογιαλιές… Ένας αληθινός κατακλυσμός από εικόνες, αισθήσεις, συναισθήματα, οδύνη, φόβο και πάθος. Μια συνεχής πάλη για το σπάσιμο του κατεστημένου που έχει αποδείξει ότι αποκλείει την ευτυχία του ανθρώπου. Αλλά το ‘‘Rock Story’’ μπορεί να κρύβει και άλλα μυστικά…».

Το έργο. Ο Λέο, ο κεντρικός ήρωας, οδεύει από την απόλυτη ελευθερία και τον ασυμβίβαστο έρωτα στην αυτοκαταστροφή. Οικογενειακό περιβάλλον, χημικές ουσίες, μουσικές, έρωτας και στο κέντρο ένας νέος άνδρας που ανυπομονεί να φθάσει στην κορυφή. Ελλάδα του ’80. Μια ροκ συναυλία. Ο ήρωας θα ξεπεράσει τα όρια και θα αφήσει την τελευταία του πνοή πάνω στη σκηνή. Ποιος είναι; Τι ζητούσε από τη ζωή και πώς έφτασε εκεί; Στα τρία λεπτά που μεσολαβούν από τη ζωή στον θάνατο περνάει από μπροστά του όλη του η ζωή σαν ταινία του σινεμά.

Μην το χάσετε!

INFO

Σκηνοθεσία: Γιάννης Καραχισαρίδης. Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα. Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη. Επιμέλεια κίνησης: Αγγέλα Πατσέλη. Παίζουν: Αιμιλία Υψηλάντη, Γιώργος Ζιόβας, Βασίλης Παναγιωτίδης, Δήμητρα Βαμβακάρη, Έλια Βεργανελάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:53