10/12/2019 19:03:22

Βολές κατά Μητσοτάκη και Στουρνάρα από τον Χρ. Βεναρδάκη

Βολές κατά Μητσοτάκη και Στουρνάρα από τον Χρ. Βεναρδάκη - Media

 

«Θα συνεχίσει η χώρα την πορεία της σε μια δίκαιη ανάπτυξη και σοβαρό κοινωνικό κράτος ή θα επιτρέψουμε στην κλεπτοκρατία και τις παρασιτικές ελίτ να ξαναγυρίσουν στον τόπο του εγκλήματος;»: αυτό είναι το, κατά τον Χριστόφορο Βερναρδάκη, δίλημμα των εκλογών.

Ενώ χαρακτηρίζει, στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το σχέδιο του Κυριακου Μητσοτάκη «εφιαλτικό για τους εργαζόμενους και τις μεσαίες τάξεις», αποτελεί δε, το πρόγραμμα της Ν.Δ. «ένα αναμάσημα νεοφιλελεύθερων ιδεολογημάτων, συνισταμένη των οποίων είναι η αφαίρεση όσο γίνεται περισσότερων οικονομικών και εργασιακών δικαιωμάτων από τους εργαζόμενους».

Στη συνέντευξή του, ο υπουργός Επικρατείας υποστηρίζει επίσης ότι «ο αυθόρμητος λόγος του Κυριακού Μητσοτάκη βρίθει από ρατσιστικά και ταξικά στερεότυπα», ενώ κατηγορεί τη σημερινή Ν.Δ. ότι έχει γίνει «μείγμα ακραίου νεοφιλελευθερισμού, ακροδεξιάς λογικής και πολιτισμικής υποκουλτούρας, (που) δεν έχει σχέση με το κόμμα της κεντροδεξιάς, του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού και του ‘μεσαίου χώρου', όπως υπήρξε η Ν.Δ. μέχρι το 2010».

Από την κριτική του υπουργού Επικρατείας δεν διαφεύγει ούτε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας: «Αν είχαμε ακολουθήσει τη "γραμμή Στουρνάρα" θα ήμασταν ακόμα σε Μνημόνιο»

Τέλος, για τις δημοσκοπήσεις παρατηρεί ότι την «ημέρα των εκλογών η ερώτηση μετατρέπεται στο «γιατί οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω». Όμως ενώ «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρών σοφών», εδώ έχουμε ξεπεράσει το δις και βαδίζουμε αισίως προς το εξάκις» αναφέρει.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.