search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:36
MENU CLOSE

ΝΔ για Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο: Πραξικόπημα…

20.05.2019 12:52
Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για κορονοϊό: Ζητά επιπλέον μέτρα για τη θωράκιση του συστήματος υγείας - Media
 
«Η πραξικοπηματικού χαρακτήρα παρέμβαση της μειοψηφίας του Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, με ορισμό νέου προέδρου και προκήρυξη νέων εκλογών, δεν έχει προηγούμενο», αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου και ο αναπληρωτής τομεάρχης υγείας, Ιάσονας Φωτήλας.
 
«Είχαμε επισημάνει πως η πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, να ακυρώσει τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου είναι παράνομη και έχει έναν και μοναδικό στόχο: τον έλεγχο του ανώτατου οργάνου της εκπροσώπησης των ιατρών», αναφέρουν σε ανακοινωσή τους.
 
Προσθέτουν ότι «τώρα η μεθόδευση εξελίσσεται κατά τρόπο πρωτοφανή στα χρονικά: Έξι από τα δεκαπέντε μέλη του προηγουμένου Δ.Σ. του ΠΙΣ συνεδρίασαν στο όνομα του υπουργού, χωρίς να διαθέτουν απαρτία (καθώς το Δ.Σ. είναι δεκαπενταμελές) και αφού αρχικώς εξέλεξαν νέο πρόεδρο στη θέση του παραιτηθέντος κ. Μιχάλη Βλασταράκου, στη συνέχεια αποφάσισαν την προκήρυξη νέων εκλογών για Δ.Σ! Η απόφαση αυτή είναι παράνομη και δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του ΠΙΣ. Ποτέ Δ.Σ. ιατρικού συλλόγου δεν έχει λάβει χωρίς απαρτία απόφαση, ακόμα και για ήσσονος σημασίας θέματα». Η ανακοίνωση των στελεχών της ΝΔ καταλήγει: «Είναι προφανές πως οι εν λόγω αποφάσεις δεν τυγχάνουν καμίας αναγνώρισης και δεν έχουν νομική ισχύ. Ο υπουργός Υγείας και οι πρόθυμοι σύμμαχοί του θα πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει σε νομικό, πολιτικό και ηθικό επίπεδο».
 
Υπενθυμίζεται ότι μετά την ακύρωση των εκλογών της 3ης Μαρτίου, με απόφαση του υπουργού Υγείας, «συνεπεία της σωρείας παρατυπιών και αντικανονικών διαδικασιών, οι οποίες τις χαρακτήρισαν και τις αμαύρωσαν, σύμφωνα με τις έγγραφες ενστάσεις και τις διαμαρτυρίες μεγάλης μερίδας συνδικαλιστών γιατρών οι οποίοι πρόσκεινται στη ΝΔ και ανήκουν στην Δημοκρατική Κίνηση Ιατρών (ΔΗΚΙ), δηλαδή στην παράταξη των γιατρών της ΝΔ», το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ, (πριν από τις εκλογές) συνεδρίασε την Παρασκευή 17 Μαΐου και κάλυψε την κενή θέση προέδρου μετά την παραίτηση του προέδρου της προηγούμενης θητείας Μιχάλη Βλασταράκου. Εξέλεξε ομόφωνα τον Αναστάσιο Βασιάδη ως πρόεδρο και προκήρυξε τις επαναληπτικές εκλογές, ορίζοντας ως ημερομηνία διεξαγωγής το Σάββατο 22 Ιουνίου.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που έστειλε ο Δημήτρης Βαρνάβας, γενικός γραμματέας ΠΙΣ (πριν από τις πρόσφατες εκλογές) «οι εκλογές που διενεργήθηκαν στις 3 Μαρτίου «κηλιδώθηκαν από ανεπίτρεπτα φαινόμενα νοθείας, που προκάλεσαν τεκμηριωμένες καταγγελίες εκ μέρους ιατρών που συμμετείχαν σε αυτές, με αποκορύφωμα τη μη επικύρωσή τους από τον κατά νόμον εποπτεύοντα υπουργό Υγείας και την ανάθεση της εντολής στο Διοικητικό Συμβούλιο που διενέργησε τις εκλογές της 3ης Μαρτίου να διενεργήσει νέες εκλογές εντός δύο μηνών και να διαχειριστεί στο ενδιάμεσο διάστημα τα τρέχοντα ζητήματα του ΠΙΣ».
 
Εισβολή και κατάληψη του ΠΙΣ από ομάδα 6 ατόμων
Άμεση ήταν η αντίδραση των κ. Εξαδάκτυλου, Ελευθερίου και της κ. Μαστοράκου, που υπογράφουν την ανακοίνωση ως πρόεδρος, γενικός γραμματέας και Α’ αντιπρόεδρος αντίστοιχα του ΠΙΣ (αρχαιρεσίες 3ης Μαρτίου). Αναφέρουν ότι «εισβολή και κατάληψη στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο έκαναν φιλοκυβερνητικοί συνδικαλιστές και οι συνοδοιπόροι τους», χαρακτηρίζουν «νόθο» τον πρόεδρο που εξελέγη και τονίζουν ότι «προχώρησαν στο αδιανόητο, να προκηρύξουν παρανόμως εκλογές για τις 22/6 χωρίς την ύπαρξη της απαραίτητης εκ του νόμου απαρτίας».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:28